Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Columns

Marcel Schuttelaar

Hoop | Deel 2

  Weer twee weken in isolement verstreken. Al die tijd thuis. Het is nog vreemd, onthecht. Werken van call naar call. Het voelt kaal mijn netwerk en collega’s niet fysiek te ontmoeten. Het werk is nu als ‘Lubach’ of ‘Dit was het Nieuws’ zonder publiek. Het mist wat swung. Dit moeten we veranderen. Maar dat is iets voo...


Corlissa van Lohuizen

Genieten van biodiversiteit in Corona-tijd

Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt en we afstand houden van elkaar, lijkt het soms moeilijk om van de natuur en biodiversiteit om ons heen te genieten. Maar quarantaine en biodiversiteit gaan goed samen! Hieronder lees je vijf eenvoudige tips om tóch te kunnen genieten van de lente en biodiversiteit, want de na...


Marcel Schuttelaar

Hoop

Zondag 22 maart, de mooiste zondagochtend in jaren. Vroege Vogels, een strak blauwe lucht. Ik ben 4 kilo kwijt. Bezorgd. Begin weer een beetje op streefgewicht te komen. Elke dag even een wandeling langs de zee, door ons groene wijkje. Maar het kost moeite mijn gedachten strak te houden. Uitzonderlijk Krap een maand...


Suzanne van der Pijll

Het coronavirus: een megacrisis zoals we niet eerder meemaakten

  De coronavirus-uitbraak houdt ons allemaal bezig. Het raakt onze gezondheid, en die van onze dierbaren. Onze economie en bedrijven. De impact is enorm. Met recht een megacrisis. In de afgelopen 25 jaar hebben we bij Schuttelaar & Partners tal van crises bij voedingsmiddelenbedrijven meegemaakt en meegedraaid in he...


Irene Degen

Gezond thuiswerken doe je zo

Mis jij je ergonomisch ingestelde bureaustoel al? Je dubbele beeldscherm en je sta-bureau? Wij bij Schuttelaar & Partners wel. Gelukkig kun je zelf van alles doen om thuis gezond door te werken. Een fijne werkplek… …is het begin van gezond thuiswerken. Kies hiervoor een goed verlichte ruimte waar je de deur achter je...


Suzanne van der Pijll

Consumenten menen dat ons voedsel gezonder en duurzamer is geworden

  In een recent onderzoek, uitgevoerd door MarketResponse, is aan consumenten is gevraagd hoe zij aankijken tegen de veranderingen in ons voedsel in de afgelopen 25 jaar. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat we nu een minder eerlijke prijs betalen dan 25 jaar geleden en dat vindt men onrechtvaardig. Betaalb...


Marcel Schuttelaar

Tipping Point Decennium

Te midden van de corona-uitbraak een column over het Tipping Point Decennium. Wat leesvoer voor als je meeting niet doorgaat… Dit jaar viert ons bureau Schuttelaar & Partners haar 25 jarig jubileum. Opgericht in ‘95 met als doel het bedrijfsleven op haar maatschappelijke rol te wijzen. En daarmee de planeet gezonder e...


Suzanne van der Pijll

In 2020 bestaan wij 25 jaar!

25 jaar waarin we samen met onze klanten, relaties en collega's werken aan een duurzame en gezonde samenleving. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van ons 25-jarig bestaan organiseren we dit jaar een Nieuwjaarscafe, een Alumni event en hebben we een magazine met een terugblik op de afgelopen 25 j...


Marcel Schuttelaar

In je eentje verander je het voedingssysteem niet

‘Onder een mooie groene teellaag van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het granieten gesteente van een oud economisch systeem schuil’. Jan Bom, de hoofdredacteur P+, kan uitnodigend schrijven. Of ik als duurzame pionier van het eerste uur mijn visie wilde presenteren. ‘Omdat jij aan een nieuw voedingssysteem...


Marcel Schuttelaar

Verstikt stof

Het grasland bevond zich zo’n 7 meter onder de dijk waarop ik liep. Een stukje ingeklonken veenweide in het groene hart. Aan een slingerend weggetje lag een kaasboerderij verscholen. Een plaatje, perfect overeenkomend met het idyllische plattelandsbeeld uit mijn schooltijd. De kaaswinkel, verschoten houten wanden en ee...