Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Columns

Suzanne van der Pijll

Gaat biologisch weer terug in plastic?

  Veel consumentenklachten bij supermarkten gaan over de grote hoeveelheid plastic verpakkingen om groente en fruit. Zeker als het gaat om biologische producten vragen consumenten zich af waarom juist deze in zoveel plastic verpakt zijn. Supermarkten, retailers en groenteleveranciers hebben de klachten serieus genomen...


Marcel Schuttelaar

2020 'In de mist' | Deel 3: verdwaald

Ik heb me een aantal maanden stilgehouden. Want word je niet ziek van corona, dan word je het wel van het media-theater dat bij deze pandemie hoort. Deel 3, we dwalen nog even door in de mist. Toerisme Half september steeg het besmettingscijfer snel. De kroegen moesten een uur eerder dicht, maar daar was het virus ni...


Suzanne van der Pijll

Terugblik op 25 jaar Schuttelaar&Partners

Dit jaar was ons jubileum jaar. Want 25 jaar geleden is Marcel begonnen met Schuttelaar & Partners. En binnen een half jaar was ik er ook bij. We begonnen met zo’n 5 mensen. Marcel, ik, iemand op voeding, iemand op biotechnologie en een manusje van alles.  Al heel snel groeiden we uit en namen we mensen aan. Ik ben he...


Marcel Schuttelaar

2020 ‘In de mist’ | Deel 2: koers zetten

Ik heb me een aantal maanden stilgehouden, want word je niet ziek van corona, dan wel van het media-theater rondom deze pandemie. Deel 2, april tot september 2020.  Oudjes Ik heb net het laatste verhaal van Hendrik Groen (column Nieuwe Oudjes | Deel 1) gelezen, en vindt dat hij het weer aardig treft. Zijn dagboek ove...


Johanna Junker

Wordt lokaal het nieuwe normaal?

Kaas en melk van de boer om de hoek, vlees uit de regio en vis uit eigen zee: wat in Nederland nog in opkomst is, is in andere landen in Europa al de normaalste zaak van de wereld. In landen als Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland is men trots op het eten van eigen bodem en wordt de lokale productie van voedsel door de...


Casper Zulim de Swarte

Voedsel en politiek gaan allebei over passie

''Voedsel en politiek gaan allebei over passie''. Deze uitspraak hoorde ik op een congres over de Europese Farm to Fork strategie. Niks is minder waar denk ik. Hoe goed we onze argumenten voor een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem ook onderbouwen, hoeveel feiten we ook wetenschappelijk staven, uiteindelijk gaa...


Suzanne van der Pijll

Keurmerken, meer waardering is op zijn plaats

Gedurende mijn gehele werkzame leven spelen keurmerken steeds weer een rol. Zo was ik jarenlang voorzitter van Skal, de organisatie die het biologische keurmerk controleert, mede-oprichter en voorzitter van Stichting EKO-keurmerk, was ik één van de leden van het College van Deskundigen van het Milieukeur (nu: On the wa...


Marcel Schuttelaar

2020 'In de mist' | Deel 1

Excuus, maar ik heb me een paar maanden stilgehouden. En wat afgesloten van de COVID-19 gekte in de media. Een Belgische vriend van me stelde een heldere diagnose van het vaderlandse debat. ‘Jullie discussiëren letterlijk alles dood, dat schiet niet op met Corona’. Dat was al tijdens de eerste golf. En dat is er later...


Marcel Schuttelaar

Groene profeten

Groene profeten Springtij, het ‘groene Davos’ van Terschelling, is nu ruim twee maanden geleden. Het lijkt een eeuwigheid. Nederland is weer 100% in de ban van COVID-19. En denkt enkel nog na over mogelijkheden voor kerst. Ander nieuws is grotendeels verdrongen door de discussie over vaccinatie. Zo’n 400 groene profe...


Karel van den Brink

Duurzaam verpakken: keten denken

  Donderdag 17 september heb ik namens Schuttelaar & Partners een praatje mogen houden op Empack Reconnect. Empack is de grootste Nederlandse verpakkingsbeurs en beslaat normaliter 3 beursdagen waarbij de gehele Nederlandse verpakkingsbranche aanwezig is. Vanwege COVID 19 heeft de beurs volledig online plaats gevonden...