Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Columns

Karel van den Brink

Het lijkt hier wel herfst

Onze senior verpakkingsspecialist Karel van den Brink, CPIM, CSCP schreef een mooie column namens het VNV in het tijdschrift Verpakkingsmanagement. Lees 'm hier! Het lijkt hier wel herfst Op de vraag of ik een stukje wilde schrijven namens het VNV in Verpakkingsmanagement hoefde ik niet heel lang na te denken. Vrijwe...


Suzanne van der Pijll

Breekt de biologische landbouw toch definitief door?

Biologische landbouw krijgt een flinke duw in de rug. In de onlangs verschenen Europese Farm to Fork strategie is er namelijk veel aandacht voor biologische landbouw en zet men een forse doelstelling voor de biologische landbouw. In 2030 moet op 25% van alle landbouwgrond in Europa biologische landbouw bedreven worden...


Marcel Schuttelaar

Tien punten voor beter voedsel

Ons voedselsysteem moet een stuk beter. Augustus 2013 schreef ik voor de eerste keer over de noodzaak van een Nationaal Voedselakkoord. En in 2014 gaven we dit invulling met een aantal suggesties voor goed voedselbeleid. De jaren daarna hebben we een netwerk van middelgrote innovatieve bedrijven gebouwd: de Smart Food...


Doutzen Wagenaar

Blockchain in practice

  In 2017 I wrote two articles about blockchain and its potential to make supply chains more sustainable. Joost Schuttelaar explained the technology and a number of critical colleagues helped me in thinking about its practical implications. The joint process of creating these articles was the start of a new collaborat...


Doutzen Wagenaar

Blockchain in de praktijk

  Ergens in 2017 schreef ik twee artikelen over blockchain en de rol ervan bij het verduurzamen van landbouwketens. Joost Schuttelaar hielp me de technologie zelf te snappen en een aantal kritische collega’s dachten mee over de implicaties in de praktijk. Het samen schrijven werd het begin van een nieuwe samenwerking...


Marcel Schuttelaar

Onrust | Deel 2

De langste dag, 21 juni. Drie weken na het opheffen van het horecaverbod. Veel burgemeesters lijken de strijd om social distance na te leven al opgegeven te hebben. Zelf heb ik meteen na het beëindigen van de lockdown een film driedaagse op Vlieland geboekt. Ik wilde die herstart van horeca en theater in die eerste wee...


Léon Jansen

Zelfverantwoordelijkheid

  We zijn allemaal zelf verantwoordelijk voor wat we doen met ons eigen lichaam. Het is echter de vraag of wij die verantwoordelijkheid wel aankunnen. Als het antwoord hierop negatief is, kun je je ook afvragen of je hieraan consequenties moet verbinden.  De relevantie van bovenstaande vragen zit hem in het gegeven d...


Marcel Schuttelaar

Onrust | Deel 1

Het broeit weer van binnen. Soms slaat de onrust toe en weet ik niet waarom. Dat duurt dan een tijdje en ergens komt dan het moment dat ik het gevoel rationeel kan duiden. Hoe verder De meimaand stond in het teken van dalende ziektecijfers van COVID 19. Daarnaast werden we weer voorbereid op het openstellen van de s...


Suzanne van der Pijll

Zelfbeschikking of sturen op consumptiepatronen?

Het voedselsysteem moet duurzamer en gezonder en dat moet snel gebeuren. De consument speelt hierin een belangrijke rol, zij zal duurzamer en gezonder moeten consumeren. In hoeverre laten we dat aan de consument over en in hoeverre mag zij daarin gestuurd worden? Over dit dilemma “zelfbeschikking versus sturen op consu...


Marcel Schuttelaar

Hoop deel 3 | Lichtpuntjes in crisistijd

‘Wat kijk je vrolijk’. Via Teams coach ik CrowdAboutNow, het leukste crowdfundingbedrijf dat ik ken. Een aanzienlijk deel van de lokale bierbrouwers is door CAN gecrowdfund. Een sector die in corona-tijd duidelijk in de verkeerde hoek zit. Hun afzet richting horeca is grotendeels stilgevallen. Vandaar dat we elke twee...