Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Gezond thuiswerken doe je zo

Mis jij je ergonomisch ingestelde bureaustoel al? Je dubbele beeldscherm en je sta-bureau? Wij bij Schuttelaar & Partners wel. Gelukkig kun je zelf van alles doen om thuis gezond door te werken.

Een fijne werkplek…

…is het begin van gezond thuiswerken. Kies hiervoor een goed verlichte ruimte waar je de deur achter je dicht kunt trekken. Het is prettig om te werken met een beeldscherm op ooghoogte, je kunt hiervoor een stapel boeken gebruiken. En als je een extra toetsenbord en een externe muis hebt, is je werkplek compleet. Werk je met een laptop, neem dan de volgende tips zeker in acht.

 

Lekker in beweging blijven

Beweging zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Even rekken en strekken tussen twee opdrachten door kan dus best. Ook kleine oefeningen helpen: doe een aantal squats of ren op je plaats . En wat denk je van traplopen? Je verbrandt nog meer calorieën als je met twee treden tegelijk omhoog sprint, de wasmand meeneemt of achterwaarts de trap op loopt (leuk voor de afwisseling!).

 

Een flinke boost voor je concentratie

Een binnenkomend appje, je partner in een conference call, de kinderen die vragen stellen over hun huiswerk... Allemaal prikkels die jou uit je concentratie halen. Je concentreert je het beste als je één ding tegelijkertijd doet. Maak afspraken met je partner over wie er voor de kinderen zorgt en trek de deur ook echt achter je dicht als je aan de slag gaat. Regelmatig even iets ander doen helpt je ook focussen. Lees bijvoorbeeld een interessant artikel, bel een vriend(in) of collega en zet een kopje thee. Volg hierin je normale routine.

 

Positiviteit is goed voor de gezondheid

Kijk elke dag met een frisse blik vooruit. Wat staat er op de planning en waar heb je zin in? Hoe gaat het met je collega’s? Aandacht voor elkaar is altijd prettig. Met een druk op de knop heb je iemand aan de lijn, en virtuele koffie smaakt bijna net zo goed als echte. Stilstaan bij je eigen gevoelens kun je doen door heel bewust en rustig adem te halen. En die cursus die je altijd al wilde volgen? Eindelijk de keuken schilderen of dat boek lezen dat al zo lang ligt te verstoffen? Dingen die je leuk vindt geven je altijd positieve energie.

 

 

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen! Mooie foto’s en video’s van hoe jij deze tips naleeft, kun je sturen naar info@schuttelaar.nl.