Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Suzanne van der Pijll

Zuivelpak: verspilling van zuivel is niet nodig!

 

Wanneer je in de supermarkt loopt, zijn soms lege schappen zichtbaar. Er is flink wat gehamsterd. Hamsteren in zuivel is echter niet nodig. FrieslandCampina-woordvoerder Jan-Willem ter Avest gaf aan dat zowel bij boeren als op de productielocaties alles doorloopt, ook in deze lastige tijd. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de schappen in de supermarkten gevuld worden. Ook het CBL roept op om niet te hamsteren. Het advies luidt: ‘Koop wat je nodig hebt, er is genoeg en morgen weer.’ 

Het is in tijden van hamsteren zaak om consumenten ook te wijzen op de houdbaarheid, zodat de zuivel tijdig geconsumeerd wordt. Logo’s en slogans als ‘kijk, ruik en proef voordat je het weggooit’ zijn nu van groot belang. 

Zuivel is één van de meest verspilde producten, dat blijkt uit de jaarlijkse monitor van het Ministerie van LNV, d.d. 3 oktober 2019. Deze verspilling komt onder andere omdat er met name bij dikke zuivel zoals vla en yoghurt veel restanten in het pak blijven zitten. Dat is niet nodig. Drankenkartons kunnen gemakkelijk en slim gevouwen geworden, waardoor ook het laatste restje eruit komt. Dat is soms wel een half bakje vol. 

Met de campagne ‘Haal alles eruit wat erin zit’, willen zuivelfabrikanten, de Nederlandse supermarkten en drankenkartonproducenten het goed leegmaken van het drankenkarton door slim vouwen onder de aandacht brengen bij de consument. Facebook berichten, filmpjes, commercials en diverse bijeenkomsten en artikelen worden hiervoor ingezet. 

 

Nieuwsgierig?

Kijk ook eens op de website van Zuivelpak!