Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Jesse Markus

Politiek frustreert eiwittransitie

Vandaag verschijnt de eerste column van Jesse Markus, adviseur public affairs bij Schuttelaar & Partners, in Food & Agri Business. Hierin beschrijft Jesse hoe de politiek de eiwittransitie frustreert.

Food & Agri Business is een online platform met naast een website ook een blad dat vier keer per week verschijnt. Het richt zich op alle partijen in de productie, ontwikkeling, verwerking en distributie van voedingsmiddelen.

 

In zijn eerste bijdrage als columnist roept Jesse de Nederlandse politiek op om veel daadkrachtiger te zijn in het ondersteunen van bedrijven die werk willen maken van eiwittransitie. Vervanging van consumptie van dierlijke eiwitten (vlees en zuivel) door eiwitten uit plantaardige bron, levert een aanzienlijke bijdrage aan de creatie van een duurzamer voedselsysteem.

Ondanks het feit dat de overheid met veel bombarie eind 2020 de Nationale Eiwitstrategie voor de periode tot 2030 presenteerde, laat de politiek het helemaal afweten om deze ambitie te vertalen in concrete stappen. ‘Het financiële en juridische kader ontbreekt, zodat het bedrijfsleven niet weet waar het aan toe is’, stelt Jesse, die zijn column afsluit met de oproep aan politiek Den Haag om lef te tonen en het bedrijfsleven eindelijk in staat te stellen om kansen te benutten.

Lees de column