Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Lancering publiekscampagne 'Een rookvrije start voor alle kinderen'

De publiekscampagne Een rookvrije start voor alle kinderen gaat vandaag live. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) lanceerde de campagne in het HMC Westeinde. De campagne focust op de steun die de sociale omgeving kan geven aan een zwangere vrouw die is gestopt met roken of probeert te stoppen. Praktische tips om de zwangere vrouw niet in verleiding te brengen staan centraal.

De publiekscampagne sluit goed aan bij het doel van de Taskforce Rookvrije Start. De zorgprofessionals spelen een cruciale rol. In de Taskforce zorgen verloskundigen, kinderartsen, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden, stoppen met roken coaches, verslavingsartsen en huisartsen ervoor dat zwangere vrouwen en hun partners beter gemotiveerd en begeleid worden om te stoppen met roken. Noor Rikkers, namens de Taskforce Rookvrije Start: “Als professionals kunnen wij letterlijk levens redden door zwangeren te helpen te stoppen met roken. Iedere moeder en ieder kind verdient onze aandacht hiervoor”.

Schuttelaar & Partners verzorgt de PR-aanpak van de publiekscampagne, waaronder de aftrap en verspreiding van de boodschap met rolmodellen via social media.

Daarnaast ondersteunen wij de Taskforce namens het ministerie van VWS met de communicatieaanpak: met een gemeenschappelijke kernboodschap, bij het agenderen van het onderwerp met publicaties in vakbladen, met social media en filmpjes en bij het verbeteren van de kennis van zorgprofessionals.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline Vink