Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Wij helpen mee aan een Rookvrije Start

Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Dat is de missie van de Taskforce Rookvrije Start. Het doel is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. Schuttelaar & Partners ondersteunt de zorgprofessionals met de communicatieaanpak, in opdracht van het ministerie van VWS. Het project Rookvrije Start is al een tijdje in volle gang. En dat is te merken!

Sinds september 2016 is een krachtige kernboodschap ontwikkeld waarmee de Taskforce zorgprofessionals overtuigt zich in te zetten voor een rookvrije start en ambassadeur te worden. Deze ambassadeurs zijn hard nodig, want nog steeds rookt bijna een op de tien zwangere vrouwen tijdens haar zwangerschap. Ook ontwikkelde S&P ondersteunende communicatiemiddelen zoals posters, visitekaartje, presentaties. Filmpjes van ambassadeurs, inzet van social media en artikelen in vakbladen agenderen het onderwerp onder de doelgroep.

De beweging wordt groter en groter. Steeds meer zorgprofessionals zien het belang in van een rookvrije start voor (nog ongeboren) baby’s en jonge kinderen. Al bijna 1000 zorgprofessionals tekenden het door Schuttelaar & Partners ontwikkelde manifest, waarmee zij laten zien dat zij zich hiervoor sterk maken. Ook staatssecretaris Martin van Rijn zette zijn handtekening en postte een foto hiervan op Twitter. Op 31 mei, Wereld Niet Roken Dag, en ook daarna, genereerde dit veel aandacht online.

Op 4 oktober vindt een ambassadeursbijeenkomst plaats, waar zorgprofessionals handvatten krijgen hoe zij het gesprek over roken kunnen aangaan, en hoe zij het onderwerp binnen hun eigen organisatie kunnen agenderen. Want elk kind heeft recht op een rookvrije start!


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline Vink