Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Gemeente Ede wint de Milan Pact Award voor haar unieke voedselbeleid

Wij feliciteren onze klant de gemeente Ede met het winnen van de Milan Pact Award; een prachtige prestatie die in onze ogen meer dan verdiend is! Afgelopen vrijdag mocht wethouder Leon Meijer, de eerste voedselwethouder van Nederland, de award in ontvangst nemen in Valencia. Het unieke voedselbeleid van Ede, dat is gericht op het creëren van een duurzaam en gezond voedselsysteem en publiek bewustzijn daarvan, krijgt hiermee internationale erkenning.  

De gemeente Ede heeft de award gekregen voor de governance van haar integrale voedselbeleid. Waar veel steden zich richten op een thema als gezonde voeding op school (Kopenhagen) of voedselafvalbeperking (Brugge) in hun beleid, richt de gemeente Ede zich op uiteenlopende aan voedsel gerelateerde thema’s op verschillende beleidsniveaus (regionaal, nationaal en internationaal) via horizontale en verticale integratie. Dit maakt het voedselbeleid van de gemeente Ede zowel in ons land als in het buitenland uniek in haar soort.

De award werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is een initiatief van the Milan Urban Food Policy Pact (MUFPP). Het Milan Urban Food Policy Pact is een samenwerkingsverband van meer dan 100 steden die wereldwijde voedselzekerheid en duurzame ontwikkeling nastreven. In dit verband worden strategische actieplannen ontwikkeld en ervaringen gedeeld. Op deze manier is wereldwijd al veel lokaal voedselbeleid gecreëerd en doorontwikkeld.        

Schuttelaar & Partners zet zich al meer dan 20 jaar in voor het verbeteren van ons voedselsysteem. Een beter voedselbeleid, dat een voedseltransitie nastreeft, is hiervoor noodzakelijk. Ons voedselsysteem dient zodanig hervormd te worden dat waarden als duurzaamheid en gezondheid geoptimaliseerd worden in de productie en consumptie van ons voedsel. Slim en innovatief opereren is hierbij van essentieel belang. De gemeente Ede laat zien dat dit beleidsmatig mogelijk is.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Schuttelaar