Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Noordzeevis uit Scheveningen in schappen websuper Picnic

Online supermarkt Picnic bezorgt voortaan als enige Nederlandse supermarkt verse Noordzeevis uit Scheveningen. Mede-oprichter Michiel Muller overhandigde woensdag 30 november in Scheveningen de eerste bestelling aan de Haagse cabaretier Sjaak Bral. 

Door Noordzeevis uit Scheveningen in het assortiment op te nemen onderstreept Picnic het belang van duurzaamheid. Het vergroot het aantal lokale producten in het assortiment. Michiel Muller: “We vinden duurzaamheid heel belangrijk. We bezorgen met elektrische wagentjes, bieden overal lokale producten aan en kopen versproducten pas in nadat de bestellingen binnen zijn, zodat we niets hoeven weg te gooien. Het aanbieden van vis die in Nederlandse wateren is gevangen en vervolgens in Scheveningen is verwerkt, past perfect bij onze filosofie. En natuurlijk is het ook gewoon een mooi, vers en overheerlijk product.”

Klanten kunnen kiezen uit rode poon en wijting. Deze worden geleverd door vis- en garnalengroothandel Den Heijer uit Scheveningen. Picnic werkt samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, een stichting die zich inzet om Noordzeevis uit Scheveningen geliefd te maken. Suzanne van der Pijll van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen: “De samenwerking met Picnic is een mooie kans om de Noordzeevis uit Scheveningen onder de aandacht te brengen bij consumenten zodat veel meer mensen kunnen genieten van één van deze lekkere, verantwoorde en gezonde vissen.”

Sjaak Bral was zeer tevreden met zijn bestelling.Als echte Hagenees vind ik dit een mooi initiatief om mensen kennis te laten maken met vis die zo dicht bij huis gevangen wordt. Bovendien eet ik als cabaretier vaak een stukje duurzame vis voordat ik moet optreden. Zo blijf ik scherp.”

In deze opstartperiode kunnen voorlopig alleen de Picnicklanten in het westen van het land de Noordzeevis uit Scheveningen bestellen. Het is de bedoeling dat de rode poon en wijting over een tijdje in heel Nederland te verkrijgen zullen zijn.

Over Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

De stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om Noordzeevis uit Scheveningen geliefd te maken van visser tot consument. Zodat meer mensen kunnen genieten van deze lekkere, verantwoorde en gezonde vissen. De stichting doet dit met hulp van ambassadeurs. Ambassadeurs van de stichting delen de passie en liefde voor Noordzeevis delen en helpen om Noordzeevis uit Scheveningen beter op de kaart te zetten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll