Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuwjaarsontbijt met minister Halbe Zijlstra

8 januari j.l. werd tijdens een geanimeerd Nieuwjaarsontbijt met minister Halbe Zijlstra de samenwerking met de reisbranche verder aangehaald en verstevigd. Schuttelaar en Partners organiseerde dit stakeholder event samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder leiding van Geraldine Kemper ging de minister in gesprek met vertegenwoordigers van onder meer de reisorganisaties, de alarmcentrales, de luchtvaartsector en enkele vakmedia. Tijdens de bijeenkomst was het centrale thema de trends en ontwikkelingen in 2018 op het gebied van reizen en veiligheid in het buitenland.

Het hoofddoel van het event was om nog meer bewustwording te creëren onder de genodigden over het gezamenlijke belang van de duty of care richting de Nederlandse reizigers. Het programma van de ochtend was erop gericht de genodigden te motiveren om de diensten van BZ op het gebied van reisvoorbereiding te promoten richting hun achterban (klanten of lezers). De Nederlandse reizigers informeren zich nog te weinig over hun buitenlandse bestemming en kunnen daardoor in de problemen komen. Het is belangrijk dat iedereen die naar het buitenland vertrekt, of het nu is voor een vakantie of zakenreis, ook gezond en wel weer thuiskomt.

De genodigden zijn in groten getale gekomen, te weten 30 stakeholders uit de reisbranche waaronder de ANWB, Corendon, het Calamiteitenfonds, Tui Nederland, D-reizen, SOS International en de ANVR en 13 vakmedia uit de reisbranche waaronder TravMagazine, Columbus Travel en Travelvalley. De ontbijtsessie werd door de genodigden als een welkom initiatief bestempeld en zij zouden het zeer waarderen wanneer deze jaarlijks of zelfs ieder kwartaal wordt herhaald.

Alle informatie over de tools en de publiekscampagne zijn gebundeld in een online toolkit. Met deze toolkit wordt het de stakeholders en media iets gemakkelijker gemaakt hun achterban te informeren.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lara Schreuder