Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Eten is de nieuwe religie

“Voeding is een nieuwe pijler waarop groepen worden gevormd. Mensen hebben daar sterke behoefte aan door het wegvallen van oude gemeenschappen als vakbonden, familie en kerk. Je voedingspatroon, je stijl van eten is de nieuwe religie, met bijbehorende leefregels” stelde Suzanne van der Pijll (managing partner van Schuttelaar & Partners) al in 2010 in een interview met Radar+. Acht jaar later kopt het tijdschrift in haar nieuwste uitgave ‘Eten is de nieuwe religie’ en verwijst daarbij naar de voorspelling van Suzanne uit 2010. Volgens het tijdschrift biedt voeding, net als religie, houvast in een onzekere wereld. Voeding geeft controle. Wat we eten hebben we zelf in de hand. Met het ‘juiste’ voedsel proberen mensen niet alleen controle te krijgen over de eigen gezondheid maar ook over maatschappelijke problemen zoals klimaatverandering en de uitbuiting van dieren in de bio-industrie. Deze voedselkeuzes vormen ook onze identiteit. Vroeger was wit brood voor de rijken en vis voor de armen. Tegenwoordig gaat het niet meer zo zeer om arm of rijk maar over kennis, wilskracht en wereldbeeld, aldus Radar+.

Lees het hele artikel:

 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll