Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Naar duurzamere verpakkingen

Lees in browser

 

Verpakkingen staan volop in de belangstelling. Zwerfafval, plastic soep, microplastics, circulaire economie: decision makers binnen bedrijfsleven en overheid kunnen er niet omheen.

Wij kennen het dossier door en door, en adviseren tal van klanten op strategie en communicatie. De ontwikkeling van een klimaatvriendelijke, circulaire economie staat centraal in onze visie.

In deze nieuwsbrief presenteren wij drie van onze projecten met positieve impact. Ook u zijn wij graag van dienst!


Hartelijke groet,

Suzanne van der Pijll

 

 

 

Verpakkingsstrategie 
essentieel


Verpakkingen die vandaag prima zijn, kunnen morgen als verouderd gelden en overmorgen niet meer worden geaccepteerd. Een goede verpakkingsstrategie is daarom vaak minstens zo belangrijk als de strategie rond het verpakte product zelf.

Schuttelaar & Partners helpt uiteenlopende klanten uit de FMCG-sector bij het ontwikkelen van die strategie. Lees meer

Verpakkingen in de
politiek


De Europese Commissie heeft een strategie voor plastic gepresenteerd. Staatssecretaris Van Veldhoven spreekt zich uit over de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes. Verpakkingen staan hoog op de politieke agenda. 

Schuttelaar & Partners volgt de politieke ontwikkelingen op de voet. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen met onze Public Affairs diensten? Lees meer

 

 

 

Projecten met impact

 

Inzameling en recycling van drankenkartons

Stichting HEDRA, de Nederlandse brancheorganisatie van drankenkartonproducenten, stimuleert de gescheiden inzameling en recycling van drankenkartons in Nederland. Via bijvoorbeeld een website, een magazine en stakeholderbijeenkomsten worden gemeenten, beleidsmakers, ketenpartners en consumenten geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen.
Lees meer

 


 

 

Het zuivelpak steeds duurzamer

Het zuivelpak wordt steeds duurzamer. Zo zijn zuivelpakken vaker gemaakt van natuurlijke grondstoffen en gaan ze voedselverspilling tegen door de aanwezige vouwlijnen. De fabrikanten van zuivelpakken en de supermarktbranche willen consumenten hier graag over informeren. 
Lees meer

 


 

 

Verduurzaming verpakkingen in de retail

PLUS is verantwoord bezig. Op structurele basis, al meerdere jaren. De retailer streeft naar steeds verdere verduurzaming van haar assortiment. Nu ook op het gebied van verpakkingen. PLUS wil de milieu-impact van alle consumentenverpakkingen die onder eigen merk in de winkel liggen terugdringen en afscheid nemen van de zwarte kunststof verpakkingen. 
Lees meer

 


 

 

 

 

Suzanne van der Pijll
Managing Partner

Jup van 't Veld
Strategisch Adviseur

 

Loes Keetels
Circulaire Economie

 

Lisa Don
Public Affairs

 

Neem contact met ons op

 

 

 
 
 
 

 

Schuttelaar & Partners  |  Zeestraat 84, 2518 AD Den Haag  |  070 - 318 44 44  |  www.schuttelaar.nl

Je kan je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van deze lijst.

 

 
 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll