Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Taskforce Rookvrije Start wint award

De Taskforce Rookvrije Start is met een overweldigend aantal stemmen winnaar van een award van de Rookvrije Generatie. Ruim 1200 mensen stemden op dit initiatief in de categorie zorg. “We zijn heel blij met de massale steun. Een enorme impuls voor de Taskforce en alle ambassadeurs in de zorg voor een Rookvrije Start”, aldus Clasien van der Houwen, gynaecoloog en voorzitter van de Taskforce.

De Taskforce Rookvrije Start is een samenwerkingsverband van zorgprofessionals met als doel meer (aanstaande) ouders te laten stoppen met roken en rookvrij te houden. Zodat ieder kind rookvrij kan opgroeien. Schuttelaar & Partners ondersteunt de Taskforce namens het ministerie van VWS in de communicatie-aanpak.

 

Successen Taskforce

  • Een stevig netwerk met inmiddels bijna 350 ambassadeurs.
  • 1200 professionals die het manifest hebben ondertekend.
  • Een e-learning voor zorgverleners: door 1570 zorgverleners aangevraagd en al door eenderde voltooid.
  • Een toolkit met voorlichtingsmaterialen en factsheets voor zorgprofessionals.
  • Veel aandacht in de media voor het belang van een rookvrije start.

 

Over de Awards

De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, opgezet om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien te belonen en te stimuleren. Stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd toegekend door de jury, bestaande uit Floris Italianer (directeur Hartstichting), Sigrid Attema (directeur a.i. KWF Kankerbestrijding), Michael Rutgers (directeur Longfonds) en Mark Monsma (coördinator Alliantie Nederland Rookvrij).

 

Alle winnaars per categorie

Personen:  Mohamed Taheri
Sportverenigingen:  Hockeyclub Malbergen Arnhem
Scholen:  Stedelijk Lyceum Kottenpark Enschede
Recreatie:  Speelpark Klein Zwitserland Venlo
Zorg: Taskforce Rookvrije Start
Gemeenten:  Amsterdam

 

Zie hier de link naar het videoverslag

En link naar de website van Rookvrije Start