Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Schuttelaar & Partners is actief aan zee en kust Scheveningen

Ons kantoor aan de Zeestraat verruilen wij af en toe voor de echte zeelucht! Schuttelaar & Partners en onze collega’s van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en de Noordzeeboerderij zijn gedurende de komende maanden regelmatig te vinden aan de Scheveningse kust. Naast twee zeilspektakels, de finish van de Volvo Ocean Race en het WK Zeezeilen, zijn we actief op zee en aan de kust.

In deze nieuwsbrief nemen wij u graag wat verder mee in onze 'zilte' betrokkenheid. U leest waar, wanneer, hoe en met wie wij betrokken zijn bij verschillende evenementen. Er worden de komende maanden fantastische activiteiten georganiseerd voor publiek én bedrijfsleven. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij één van deze activiteiten.


Waarom een bezoek aan Scheveningen de komende maanden een must is!

De komende maanden gebeurt er ontzettend veel aan de Scheveningse kust. Naast de finish van de Volvo Ocean Race van zondag 24 juni t/m zondag 1 juli vindt het WK Zeezeilen plaats van donderdag 12 t/m vrijdag 20 juli. Ook evenementen als Sea Sights, de presentatie van het Noordzeevisboek en het Innovatie Paviljoen zijn zeker een bezoek waard. 
 

Kijk hier voor meer informatie over de Volvo Ocean Race.
Kijk hier voor meer informatie over het WK Zeezeilen.


 

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteert het Noordzeevisboek


Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteert het eerste échte Noordzeevisboek. Om Noordzeevis geliefder te maken ontwikkelde de Stichting een boek met allerlei recepten en informatie. Twintig prominente Scheveningers en Hagenaren vertellen hoe zij hun Noordzeevis het liefst bereiden en eten. Het is een interessant boek voor iedereen in de visserijsector en daarbuiten. Bovendien leent het kookboek zich ook goed als relatiegeschenk en cadeau. Het boek is 150 pagina’s dik en is vanaf eind juni beschikbaar. Het boek is overigens nu al te bestellen via de website van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is van zondag 24 t/m dinsdag 26 juni te vinden op het Innovatie Paviljoen van de Volvo Ocean Race met een mooie stand waar o.a. de pulsvisserijtechniek wordt gedemonstreerd.

Daarnaast vindt dit jaar voor het eerst de zomereditie van het Noordzeevis festival VISSCH plaats. Een food festival puur gericht op vis uit eigen Noordzee. De zomereditie van VISSCH loopt van vrijdag 29 juni tot zondag 1 juli.

Bezoek voor meer informatie de website.


 

Sea Sights geeft zicht op de toekomst

Of het nu gaat om energie, voedselvoorziening, natuur of de veiligheid van onze kuststreken: we realiseren ons steeds meer dat de antwoorden op toekomstige grote vraagstukken van zee komen. Dat geldt wereldwijd; het geldt voor Nederland en dat geldt ook voor kuststad Den Haag en de rest van de wereld.

Om de kansen die de zee en de kust ons bieden optimaal te benutten is samenwerking, kennisdeling en dialoog van groot belang. Den Haag biedt hiervoor een podium in de vorm van een vierdaags festival: het Sea Sights Festival van donderdag 18 t/m zondag 21 oktober. Dit is dé plek waar overheden, bedrijven, kennisinstellingen, bewoners en andere organisaties die dagelijks bezig zijn met de verkenning van de toekomstmogelijkheden van onze kustlijn, samenkomen.

Bezoek de website voor meer informatie.


 

Schuttelaar op Zee

De boot van Marcel Schuttelaar, de IJsvogel, is regelmatig te vinden aan de kust van Scheveningen. De boot is onlangs "raceklaar" gemaakt voor de NSR race naar de UK en de 'inshore' race aan de kust van Scheveningen van afgelopen Pinksterweekend. De zeilploeg is inmiddels weer thuis en de IJsvogel ligt in de haven. Tijdens de Volvo Ocean Race zal Marcel Schuttelaar ook op zee te vinden zijn om de race van dichtbij mee te maken.

 

 

 

 

 


 

De Duurzame Zeilboot is te water gelaten

De Waarschip W36 Worlds 2018 Edition is afgelopen maart tewater gelaten. Mede mogelijk gemaakt door het sponsorship van Schuttelaar & Partners. Een schip met 100% Nederlands design en gebouwd op fundamenten als innovatie en duurzaamheid. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout en is één van de weinige, zo niet het eerste schip dat volledig herbruikbaar is en carbon neutraal gebouwd is. Tijdens het WK Zeezeilen (donderdag 12 t/m vrijdag 20 juli 2018) in Scheveningen is deze voor het eerst in actie te zien. Komt u ook kijken? 

Bezoek de website voor meer informatie.

 


 


 

Stichting Noordzeeboerderij - Ontdek de bijzondere wereld van zeewier!

Op 24, 25 en 26 juni is de Noordzeeboerderij te vinden op het Innovatie Paviljoen van de Volvo Ocean Race Finish. Zeewier staat aan de basis van een veelbelovende, groenblauwe sector; duurzaam, gezond en nieuw elan voor de Nederlandse economie. Zeewier biedt buitengewone kansen, zowel op land als in zee. Schuttelaar & Partners is mede-initiatiefnemer van Stichting Noordzeeboerderij, motor van de zeewiersector in Nederland. Ben jij benieuwd hoe een zeewierboerderij tussen de windparken op zee eruit ziet én hoe het zeewier smaakt? Kom langs!  

Bezoek de website voor meer informatie. 


Roeien op Zee! 

Op zondag 1 juli is een demonstratiewedstrijd zeeroeien onderdeel van het programma van de Volvo Ocean Race. En laten twee van onze sportieve collega’s nou heuse zeeroeiers zijn. Onlangs deden Gerrit van Doorn en Renske Solkesz met hun team mee aan de World Pilot Gig Championships op de Scilly Isles in Cornwall, oftewel het WK zeeroeien. De ‘pilot gig’ is een klassieke roeiboot, ooit ontstaan op de Scilly eilanden om lading te vervoeren, loodsen aan boord van grotere schepen te zetten of reddingen mee uit te voeren. Aan het WK deden 156 boten mee, voornamelijk uit Cornwall, maar ook uit Nederland, de VS en Frankrijk.
 
Ben jij benieuwd naar zeeroeien? Kom dan een kijkje nemen op 1 juli. Op de havenhoofden van de Scheveningse haven is de wedstrijd goed te zien.

Bezoek de website voor meer informatie.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Schuttelaar