Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Schuttelaar & Partners auteur boek Noordzeevis uit Scheveningen

Eerder dit jaar is het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen, Scheveningens trots in verhalen en recepten’ uitgebracht. Dit boek is geschreven door twee collega’s van Schuttelaar & Partners; Suzanne van der Pijll en Noreen ter Beke. Schuttelaar & Partners heeft meegeholpen om Stichting Noordzeevis uit Scheveningen uit de klei op te bouwen.

Wekelijks varen vissersschepen de haven van Scheveningen binnen met vers gevangen vis. Er is altijd wat te beleven in de haven. Consumenten kunnen er een visje halen. Op de visafslag veilen mijnmeesters de aangevoerde verse vis en vrachtwagens rijden af en aan om de verse handelswaar overal in het land te bezorgen.

Veel van deze vers gevangen Noordzeevis gaat vanaf de haven van Scheveningen direct naar het buitenland. Van de top 5 meest geserveerde vis bij de Scheveningse strandpaviljoens is alleen de sliptong uit de Noordzee afkomstig. Noordzeevissen zoals tongschar, rode poon, mul, dorade, wijting, tarbot, heek en griet staan in Scheveningen bijna nergens op de menukaart. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is eind 2016 opgericht om meer mensen te laten genieten van de vis die de Noordzee te bieden heeft.

Met het kookboek wil de stichting jong en oud laten kennismaken met de veelzijdigheid van de vis die de Noordzee biedt. Veel mensen eten zalm en tonijn, maar waarom niet een keer wijting of poon? Dat is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Naast recepten staat er ook informatie over de Noordzeevissen, de Noordzee, de visafslag, Scheveningen en staan er 20 verhalen in over Scheveningers en Hagenaren en hun relatie met vis.

Voor een online inkijkexemplaar en meer informatie over het boek kunt u hier terecht.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Noreen ter Beke