Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Schuttelaar & Partners geeft masterclass Voedseltransitie tijdens Dutch Agri Food Week in 2018

Op vrijdag 12 oktober 2018 heeft Schuttelaar & Partners voor de eerste keer de masterclass Voedseltransitie gegeven in het kader van de Dutch Agri Food Week. De Week stond in het teken van ‘wat eten we nu en in 2050?’ Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners, lichtte de mogelijkheden voor de toekomst van ons voedsel en bijbehorende benodigde transities naar het toekomstige voedselsysteem toe. De komende tijd zal Schuttelaar & Partners deze masterclass op verschillende momenten organiseren.

Volgens de voorspellingen van de Verenigde Naties leven er in 2050 bijna 10 miljard mensen op onze aarde. Dit vraagt om een hogere voedselproductie, en tegelijkertijd om een voedselsysteem dat gezond, klimaatneutraal en circulair is voor een eerlijke prijs. Daarnaast moeten de huidige dominante voedselconsumptiepatronen, die in toenemende mate tot overgewicht en daarmee gepaard gaande welvaartsziekten leiden, worden doorbroken. Hoewel de afgelopen decennia grote duurzaamheidsinspanningen verricht zijn om het Nederlandse voedselsysteem te verbeteren, komt de voedseltransitie nog niet snel genoeg op gang. Er zijn nog flink wat inspanningen nodig voor een toekomstbestendig voedselsysteem. Schuttelaar & Partners onderscheidt vier stappen op weg naar dit toekomstige voedselsysteem:

  • Redesign: hoe richt je de voedselketen in om de voedselomgeving te veranderen?
     
  • Reformulate: hoe verbeter je de productsamenstelling om tot een gezonder en duurzamer voedselproduct te komen?
     
  • Reconnect: hoe zorg je voor de verbinding tussen producent en consument
     
  • Revalue: hoe zorg je voor meer waardering voor boer en voedsel, voor een eerlijke prijs door de gehele keten?

Samen met haar klanten geeft het advies- en communicatiebureau voor een duurzame en gezonde wereld het voedselsysteem vorm met verschillende projecten en nieuwe initiatieven, zoals Gezond Uit en de Smart Food Alliance.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll