Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Plastic Pact gelanceerd voor minder plastic verpakkingen in 2025

Vier doelstellingen die moeten zorgen voor minder plastic verpakkingen en meer recycling. Zo’n zeventig bedrijven en milieuorganisaties ondertekenden afgelopen donderdag deze afspraken.

In 2025:

  1. Moeten alle eenmalig te gebruiken plastic producten en verpakkingen 100% recyclebaar zijn.

  2. Moet de hoeveelheid plastic die we in Nederland gebruiken met 20% zijn afgenomen.

  3. Moeten alle producten van single-use plastic voor 35% bestaan uit gerecycled plastic.

  4. Moet 70% van de eenmalige plasticproducten hoogwaardig gerecycled worden.

Een flinke uitdaging voor producenten en retailers. Want het verduurzamen van verpakkingen gaat gepaard met allerlei dilemma’s. We kennen allemaal het bekende voorbeeld van de plasticfolie om de komkommer. Gevoelsmatig is dat overbodig, maar het voorkomt veel voedselverspilling. En wat als een verpakking nodig is voor de voedselveiligheid, welke duurzamere materialen zijn dan geschikt? Of wanneer is een verpakking dan precies 100% recyclebaar binnen de huidige technologische mogelijkheden? En wat zijn de ontwikkelingen op dat vlak?

Dit vraagt om een goede verpakkingsstrategie die rekening houdt met de wensen en verwachtingen van interne en externe stakeholders.

Advies nodig?

Met onze unieke Roadmap Duurzaam Verpakken toetsen we uw huidige verpakkingsaanbod en komen tot innovatie. Met oog voor de markt, functionaliteit en wettelijke vereisten.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll