Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Succesvol congres in Praag over duurzame Europese landbouw

Van 4 tot 6 maart organiseerden wij het kick-off event van Smart Agri Hubs in Praag. Dit EU-project gaat de komende vier jaar de agrifoodsector een flinke digitale impuls geven. Experts en professionals uit alle Europese landen kwamen samen om inspiratie op te doen voor hun rol in het project, interactieve workshops te volgen en bovenal hun netwerk uit te breiden. Er waren inspirerende sprekers, zoals de Amerikaanse Wilhelmina Jewell Sparks, de CEO en oprichtster van BiTHOUSE, die waardevolle adviezen gaf over educatie en marketing.

Na twee dagen Smart Agri Hubs verwelkomden we op 6 maart onze collega’s van een ander groot EU-project waar wij de organisatie en communicatie van verzorgen: IOF2020. Gezamenlijk zijn we een dag lang op zoek gegaan naar synergie: hoe kunnen deze twee grote projecten elkaar versterken, om de Europese landbouw- en foodsector duurzaam en toekomstbestendig te maken? Op deze dag hebben we ook een bezoek gebracht aan een boerderij in Praag, waar al volop wordt gewerkt met nieuwe technologieën, bijvoorbeeld op het gebied van melken.

Daarna volgden nog twee dagen van workshops, presentaties en lezingen voor de IOF2020-partners, gericht op het versnellen van het gebruik van Internet of Things op boerderijen. Ook was er volop ruimte voor discussie en kennisdeling. Dankzij alle enthousiaste aanwezigen was het een waardevolle conferentie vol netwerkmogelijkheden, samenwerking én leuke momenten!