Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuwe businessmodellen voor voedseltransitie

Bedrijven in de agro- en foodsector zullen steeds beter en sneller moeten inspelen op de maatschappelijke eisen voor voedsel. De grote vraag is: hoe werken nieuwe businessmodellen voor de voedseltransitie én hoe kunnen bedrijven deze implementeren?

Op 28 maart is de derde bijeenkomst van Utrecht Food-Print Regio. Het thema is 'Ondernemers en businessmodellen'. Casper Zulim de Swarte, een van onze adviseurs op het gebied van voedseltransitie, zal een inleiding houden over nieuwe businessmodellen voor voedseltransitie.

Voedseltransitie, kringlooplandbouw, duurzame verdienmodellen: er is bijna geen bedrijf dat het niet predikt. Maar wat betekent het nou écht voor een bedrijf om de overstap te maken? Wat zijn de obstakels voor een gezond, duurzaam en eerlijk businessmodel? Wat zegt de theorie, en nog veel belangrijker, wat leert de praktijk?

Over deze vragen zal onze inleiding gaan, op basis van de ervaringen die we hebben opgedaan met de Smart Food Alliance: een bedrijvennetwerk van een groep succesvolle koplopers met businessmodellen voor een duurzaam, gezond, eerlijk en volhoudbaar voedselsysteem.

Het middagprogramma biedt drie interessante sprekers: Martijn Rol (Rabobank) over disruptie in Food, Nathalie van Verschuer (Landgoed Heerlijkheid Mariënwaardt) over multimediale storytelling en Geert van der Veer (Stichting Herenboeren) over een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem.

Wilt je de netwerkbijeenkomst van Food-Print Regio Utrecht bijwonen? Aanmelden kan via de website van Food Print Utrecht!


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper Zulim de Swarte