Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Campagne recycling drankenkartons van start

Vandaag zijn we gestart met de campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar. Samen met de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten gaan we Nederland informeren over de goede recyclebaarheid van het zuivelpak.

 

300 drankenkartons per gezin

Een Nederlands huishouden gebruikt jaarlijks zo’n 300 drankenkartons, waarvan het merendeel zuivelpakken zijn. Ook producten als water, sap, soep en sauzen worden verpakt in drankenkartons. Al deze pakken kunnen volledig worden gerecycled en dat gebeurt ook steeds vaker.

Van tissues tot stekkerdozen

Van tissues en dozen tot emmers en stekkerdozen: van drankenkartons worden allerlei nieuwe producten gemaakt. Waardevolle grondstoffen worden opnieuw ingezet, waardoor de milieudruk van de verpakkingen afneemt en wordt bijgedragen aan de totstandkoming van een circulaire economie. Harstikke mooi natuurlijk. En dat brengen we graag breed onder de aandacht!

Waar ga je Zuivelpak tegenkomen?

De commercial ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ is vanaf vandaag te zien als pre-roll bij Uitzending Gemist van de Ster, op Facebook, het Zuivelpak YouTube-kanaal, de campagnewebsite www.zuivelpak.nl en andere online en offline media.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Reijnen