Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Smart Food Alliance in gesprek over gezond voedsel bij Henri

Gezond eten is gezond verstand. Dit is de bedrijfsfilosofie van Ad en Els van Olphen, directeur-eigenaren van het bedrijf Henri. Op donderdag 16 mei was de Smart Food Alliance, een groep van ruim 30 middelgrote agrofoodbedrijven, bij hen te gast. Henri is een bedrijf dat zich richt op gezonde, eerlijke maaltijden. Henri is de kok voor de professionele markt, maar ook steeds meer voor de mensen thuis.

Het thema van de bijeenkomst was “Gezond voedsel”. Henri, maar ook andere bedrijven van de Smart Food Alliance, deelden hun ervaringen met herformulering (minder zout, minder suiker, minder vet), het omgaan met conserveringsmiddelen en e-nummers, claims op verpakkingen en nieuwe ontwikkelingen als Nutri-Score.

De grootste uitdaging is hoe koploperbedrijven hún verhaal kunnen vertellen over de gezondheid van hún producten. Het vergt creativiteit en doorzettingsvermogen om producten en maaltijden gezonder te maken en toch lekker te laten smaken. Zonder smaakmakers, op basis van gezonde ingrediënten. Bij deze koploperbedrijven is er veel enthousiasme over het labellingsinstrument Nutri-Score. Dat maakt het veel makkelijker het juiste verhaal over hun product te vertellen.

De Smart Food Alliance is een initiatief van Schuttelaar & Partners


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisa Bottema