Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Complex rekenwerk voor veilige novel foods

Als producenten nieuwe voedingsmiddelen op de markt willen brengen, moeten ze eerst aantonen dat hun producten veilig zijn. Hiervoor is een novel food dossier nodig. Op basis hiervan beoordeelt de European Food Safety Authority (EFSA) de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen.

Voor vakblad VMT schreven wij een artikel over het uitdagende rekenwerk dat bij een novel food dossier komt kijken. Lees hier het artikel.

 

Hulp nodig bij het opstellen van een novel food dossier?

Wij helpen producenten van nieuwe, duurzame voedingsmiddelen bij het opstellen van een novel food dossier. Hiervoor voeren we onder andere complexe berekeningen uit met onze Intake Modeler om vast te stellen hoeveel van het nieuwe product de consument veilig kan consumeren.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein van der Spiegel