Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Terugblik op het Safari Fitfestival

Op een warme winterdag vond het Safari Fitfestival 55+ weer plaats tijdens de Charloisse Winterfair. In eerste instantie misschien niet de plek waar je een Fitfestival verwacht, maar het was juist een mooie plek voor 55-plussers om na te denken over de goede voornemens voor 2020. De bezoekers uit Charlois kwamen zo tijdens de wandeling over de kerstmarkt terecht bij de stands van het Safari Fitfestival.

 

Op safari langs gezondheidsdieren

Achter de stands stonden gezondheidsaanbieders uit Charlois én de rest van Rotterdam. Zij gaven uitleg en/of voerden gezondheidschecks uit bij geïnteresseerde bezoekers. De stands waren vormgegeven als een heuse safari langs de zes ‘gezondheidsdieren’.

Wij ontwikkelden het safariconcept: zes dieren met elk een eigen vitaliteitsthema. Elke gezondheidsaanbieder was gekoppeld aan een dier en vormde op deze manier de verbinding tussen de gezondheidsaanbieder en de bezoeker. De giraffe bijvoorbeeld was het ‘eten en drinken dier’. Bij de giraffe konden bezoekers een glucosetest laten doen met passend advies. Zo ontstond er op een laagdrempelige en positieve manier contact tussen de gezondheidsaanbieder en de doelgroep. 

 

Bewust bezig met vitaliteit

Het doel van de Safari Fitfestivals is dat het bewustzijn over de vitaliteit bij de Rotterdamse 55-plussers wordt vergroot. Daarnaast willen de gezondheidspartners die meedoen aan de Safari Fitfestivals een sterk netwerk vormen dat zich inzet voor de vitaliteit van 55-plussers uit het gebied.

 

Fitfestivals in 2020

De Rotterdamse 55-plussers die deze kans hebben gemist, hoeven niet te treuren. De Safari Fitfestivals worden in 2020 in meerdere gebieden in Rotterdam georganiseerd. Wij voeren het project Safari Fitfestivial 55+ met veel plezier uit in opdracht van de Gemeente Rotterdam.