Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Dagattracties kiezen voor gezonde voeding

Met Gezond Uit, een onderdeel van JOGG, werken pretparken, dierentuinen en musea aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit. Ondanks alle maatregelen en onzekerheid rondom de coronacrisis, hebben tien dagattracties in de afgelopen periode de Ambitie van Gezond Uit ondertekend.

Met het ondertekenen van de Ambitie committeren Attractiepark Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, CORPUS, De Efteling, GaiaZOO, Koninklijke Burgers’ Zoo, NEMO Science Museum, Ouwehands Dierenpark, Walibi Holland en Wildlands Adventure Zoo Emmen zich aan het ontwikkelen van een steeds gezonder aanbod van eten en drinken.

Het belang van een gezonde leefstijl

De ondertekening van de Ambitie door deze parken is een mooie ontwikkeling, zeker nu, want corona maakt het belang van een gezonde leefstijl nog eens duidelijk. 13,5% van de kinderen in Nederland tussen de vier en twintig jaar oud heeft overgewicht. In het Nationaal Preventieakkoord is afgesproken het percentage kinderen met overgewicht terug te dringen. Ook tijdens een dagje uit is het belangrijk om gezond eten en drinken aan te bieden. Daarom werkt JOGG samen met de dagattracties aan een steeds gezonder voedingsaanbod.

De gezonde keuze stimuleren

Samen met de aangesloten dagattracties werken we al een aantal jaar aan een gezonder en duurzamer assortiment. De dagattracties bieden veel gezonde alternatieven aan zoals belegde broodjes, groentesoepen en (couscous) salades. Ook stimuleren zij bezoekers door hun manier van communiceren om voor de gezonde keuze te gaan. Het drinken van water wordt bijvoorbeeld gestimuleerd door combideals of watertappunten, gezondere producten staan vooraan in het schap en in narrowcasting promoten zij alleen de gezonde producten.

Aan de slag met de Richtlijn Gezondere Eetomgevingen

Vorig jaar hebben de deelnemers van Gezond Uit samen met het Voedingscentrum de Richtlijn Gezondere Eetomgevingen toepasbaar gemaakt voor een dagje uit. De parken implementeren de richtlijn dit jaar. De zware economische gevolgen van de coronacrisis op de vrije tijd sector vormen hierbij wel een uitdaging. En toch zien we dat iedere dagattractie, op zijn eigen tempo, aan de Ambitie blijft werken. Zo dragen zij allemaal hun steentje bij aan een gezonde jeugd en een gezonde toekomst.

Gezond Uit is een onderdeel van JOGG. Wij ondersteunen JOGG bij dit initiatief. Voor meer informatie kijk op www.gezonduit.nl.Wij denken graag met u mee over gezonde eetconcepten in de horeca en hoe daarover te communiceren.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johanna Junker