Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Kansen voor bedrijfscatering in het post-corona tijdperk

De maatregelen rondom COVID-19 dwingen ons de functie van kantoren te herzien. We kunnen niet meer allemaal tegelijk naar kantoor. Een notitie of presentatie maken doe je waarschijnlijk beter thuis. Door COVID-19 verandert de functie van kantoor; het wordt meer een plek om anderen te ontmoeten. Elkaar regelmatig even zien is heel belangrijk.

De foodservice sector is hard getroffen: een omzetverlies van 80% is geen uitzondering. Omdat de overheid nog steeds adviseert zoveel mogelijk thuis te werken, gaat herstel langzaam. Zonder inkomsten is het moeilijk om nieuwe concepten te ontwikkelen. Toch is dit voor cateringbedrijven wel noodzakelijk om een toekomst te hebben in de nieuwe kantoorcultuur.

De veranderende functie van kantoren biedt nieuwe kansen. Het vraagt een nieuwe manier van kijken naar bedrijfscatering. Het gaat eigenlijk om een heel ander concept. Wij verwachten dat de nieuwe functie van kantoor maakt dat onze eetmomenten op kantoor veranderen. In het post-corona tijdperk gaan we naar een voedselaanbod met meerdere eetmomenten, de hele dag door. Als bedrijfscateraar kun je het contact met de gebruiker van de lunch hierdoor behoorlijk verbeteren. Het is niet meer een anonieme medewerker die dagelijks komt lunchen samen met collega’s. Er is vaker en andersoortig contact tussen de cateraar en de klant. Ze stellen wellicht hogere kwaliteitseisen aan de producten, en vinden duurzaamheid, herkomst en de invloed op gezondheid belangrijker dan ooit.

Het loont om bij de heropstart van je catering over het nieuwe concept van werken en eten en drinken na te denken. Hoe gedragen we ons in de toekomst? Kan ik in de heropstartfase direct een stap maken naar een duurzamer en gezonder assortiment? Hoe beweeg ik klanten om gezondere keuzes te maken? We helpen u graag een sterke businesscase te bouwen met meetbare en afrekenbare doelstellingen.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Noreen ter Beke