Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Online Event: Verkiezingen & Voedsel

Vandaag, maandag 7 september van 14.00-15.30 uur, vindt het online event Verkiezingen & Voedsel plaats. Praat met ons mee over verkiezingen en voedsel door op de volgende link te klikken: 

Online event: Verkiezingen & Voedsel

Ons voedselsysteem kan beter. De komende 10 jaar moeten teelt, productie en distributie slimmer worden vormgegeven, zodat ons eten echt gezond, klimaatneutraal en circulair wordt. Hiervoor is een eerlijke prijs nodig, zodat de consument automatisch gezondere keuzes maakt en de sector innovatief koploper blijft. 

Nu de verkiezingsprogramma’s voor 2021 geschreven worden is het tijd aan politici te vragen hoe zij denken over de route naar een verbeterd voedselsysteem. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 vindt het online debat Verkiezingen & Voedsel plaats onder leiding van Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.

Dagvoorzitter

Suzanne van der Pijll, Schuttelaar & Partners

Suzanne is mede-oprichter en mede-eigenaar van Schuttelaar & Partners. Als Managing Partner houdt zij zich vooral bezig met de communicatie over duurzaamheid en de implementatie van duurzaamheidstrategieën voor bedrijfsleven en retail. Suzanne heeft een brede dossierkennis op onderwerpen als voeding, milieu, verpakkingen en keurmerken.

 

Sprekers 

Arne Weverling, VVD

Arne Weverling is Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij zet zich onder andere in voor de Nederlandse tuinbouw: "Er zit enorm veel technologische innovatiekracht in de tuinbouw. Daardoor kan die sector Nederland wereldwijd op de kaart zetten. Daar profiteren we allemaal van, zowel maatschappelijk als economisch."

Standpunten Arne

 

Maurits von Martels, CDA

Maurits von Martels is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid voor het CDA. Zijn slogan was: ''Méér boerenverstand in de Tweede Kamer.'' Over Natura 2000 zei hij: ‘Wat wij als CDA goed voor het voetlicht moeten brengen is dat wij graag de natuur willen versterken. En dat we ook de biodiversiteit willen bevorderen. Maar we zijn fel tegenstander van Natura 2000."

Standpunten Maurits

Tjeerd de Groot, D66

Tjeerd de Groot is Tweede Kamer lid en woordvoerder landbouw voor D66. “Na bijna 30 jaar gewerkt te hebben aan de verduurzaming van de voedselproductie, is het tijd om dit onderwerp hoger op de politieke agenda te zetten. We eten de aarde kaal als we zo doorgaan. Daarom is het tijd voor een nieuwe groene revolutie.” 

Standpunten Tjeerd

Laura Bromet, GroenLinks

Laura Bromet is Tweede Kamer lid en woordvoerder landbouw voor GroenLinks. Samen met GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver presenteerde ze een stikstofwet waarin de stikstofuitstoot wordt gehalveerd. Hiervoor is inkrimping van de veestapel onontbeerlijk, maar zullen ook de industrie en transportsector hun bijdrage moeten leveren. 

Standpunten Laura


William Moorlag, PvdA

William Moorlag is namens de PvdA lid van de Tweede Kamer. De PvdA wil duurzame landbouw en een leefbaar platteland: "Wij zetten in op kleine familiebedrijven die rekening houden met deze aspecten. Innovatie is de troefkaart van de Nederlandse landbouw waarmee we wereldwijd vooroplopen. Hier zijn we trots op en daarom hebben we er veel aandacht voor."

Standpunten William

Uitdagers 

Marcel Schuttelaar, Smart Food Alliance

Marcel Schuttelaar is voorzitter van de Smart Food Alliance, hét business platform voor agrifoodbedrijven die invulling geven aan het nieuwe voedselsysteem. De Smart Food Alliance vindt een coherent voedselbeleid noodzakelijk en vraagt om een Deltaplan Voedseltransitie mét een Delta-commissaris.  

10-Punten Plan voor een Duurzaam, Gezond en Eerlijk Voedselsysteem

Marc Jansen, Centraal Bureau Levensmiddelen

Marc Jansen is directeur van het Centraal Bureau voor Levensmiddelen, de brancheorganisatie van de supermarkten en food service bedrijven. Geef ruimte aan de economie. Die boodschap geeft het CBL mee voor de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. 

CBL: Boodschappenlijstje voor de verkiezingen 

 

Rob van Tilburg, Stichting Natuur & Milieu

Rob van Tilburg is directeur programma’s bij de Stichting Natuur & Milieu. Zijn wens voor de toekomst is dat boeren minder dierlijke producten produceren en is er meer ruimte voor akkerbouw, tuinbouw en nieuwe teelten, zoals notenteelt.

Visie Natuur & Milieu

 

Aanmelden

Meld u hier aan voor het Livestream Event.

Het debat vindt plaats in Beeld en Geluid Den Haag met technische ondersteuning van Objektiv

 

 

 


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper Zulim de Swarte