Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Live Stream event: Verkiezingen & Voedsel

Graag nodigen wij u uit voor het Live Stream event Verkiezingen & Voedsel op maandag 7 september van 14.00 uur tot 15.30 uur. Meldt u zich aan, dan sturen wij de gegevens zodat u kunt deelnemen aan de Youtube-Live stream.

Ik neem graag deel aan het event 

Ons voedselsysteem kan beter. De komende 10 jaar moeten teelt, productie en distributie slimmer worden vormgegeven, zodat ons eten echt gezond, klimaatneutraal en circulair wordt. Hiervoor is een eerlijke prijs nodig, zodat de consument automatisch gezondere keuzes maakt en de sector innovatief koploper blijft. 

Nu de verkiezingsprogramma’s voor 2021 geschreven worden is het tijd aan politici te vragen hoe zij denken over de route naar een verbeterd voedselsysteem. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 vindt het online debat Verkiezingen & Voedsel plaats onder leiding van Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.

Sprekers 

Tjeerd de Groot, D66

Tjeerd de Groot is Tweede Kamer lid en woordvoerder landbouw voor D66. “Na bijna 30 jaar gewerkt te hebben aan de verduurzaming van de voedselproductie, is het tijd om dit onderwerp hoger op de politieke agenda te zetten. We eten de aarde kaal als we zo doorgaan. Daarom is het tijd voor een nieuwe groene revolutie.” 

Standpunten Tjeerd

Laura Bromet, GroenLinks

Laura Bromet is Tweede Kamer lid en woordvoerder landbouw voor GroenLinks. Samen met GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver presenteerde ze een stikstofwet waarin de stikstofuitstoot wordt gehalveerd. Hiervoor is inkrimping van de veestapel onontbeerlijk, maar zullen ook de industrie en transportsector hun bijdrage moeten leveren. 

Standpunten Laura

Van Tweede Kamerleden van CDA, PvdA en VVD hebben we nog geen definitieve bevestiging.

Uitdagers 

Marcel Schuttelaar, Smart Food Alliance

Marcel Schuttelaar is voorzitter van de Smart Food Alliance, hét business platform voor agrifoodbedrijven die invulling geven aan het nieuwe voedselsysteem. De Smart Food Alliance vindt een coherent voedselbeleid noodzakelijk en vraagt om een Deltaplan Voedseltransitie mét een Delta-commissaris.  

10-Punten Plan voor een Duurzaam, Gezond en Eerlijk Voedselsysteem

Marc Jansen, Centraal Bureau Levensmiddelen

Marc Jansen is directeur van het Centraal Bureau voor Levensmiddelen, de brancheorganisatie van de supermarkten en food service bedrijven. Geef ruimte aan de economie. Die boodschap geeft het CBL mee voor de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. 

CBL: Boodschappenlijstje voor de verkiezingen 

Rob van Tilburg, Stichting Natuur & Milieu

Rob van Tilburg is directeur programma’s bij de Stichting Natuur & Milieu. Zijn wens voor de toekomst is dat boeren minder dierlijke producten produceren en is er meer ruimte voor akkerbouw, tuinbouw en nieuwe teelten, zoals notenteelt.

Visie Natuur & Milieu

 

Aanmelden

Meld u hier aan voor het Live Stream event.

Het debat vindt plaats in Beeld en Geluid Den Haag met technische ondersteuning van Objektiv

 

 

 


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper Zulim de Swarte