Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Duurzaam verpakken vergt een ketenaanpak

Duurzaam verpakken is een complex maatschappelijk issue. Bij het bepalen van een zo duurzaam mogelijke voedselverpakking spelen aspecten zoals recycling, het beperken van voedselverspilling, wetgeving rondom voedselveiligheid, logistieke oplossingen en kostenbeheersing een grote rol. Voor de leden van de Smart Food Alliance organiseerden we daarom op vrijdag 5 juni 2020 een online masterclass over duurzame verpakkingen.

Tijdens de workshop zijn verschillende verpakkingsmaterialen besproken. De samenstelling, de toepassing en de verwerking van het product zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van de geschikte materialen.
Voor structurele verduurzaming van verpakkingen is ketenregie een belangrijke voorwaarde. Verpakkingsleveranciers, voedselproducenten, retailers en afvalverwerkers moeten samenwerken om tot duurzamere verpakkingsconcepten te komen. Alle deelnemers gaven aan dat de overheid de transitie naar duurzamere verpakkingen kan bevorderen. Daarom is de overheid een belangrijke speler.     

Meer weten over verpakkingen en de masterclass? 

Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw verpakkingen of de online masterclass, neem dan contact op met onze verpakkingsexpert, Karel van den Brink (06-50503131)


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karel van den Brink