Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Livestream - Blockchain technologie voor betere leefomstandigheden rijstboeren

Blockchain technologie draagt bij aan betere leefomstandigheden voor kleine boeren in ontwikkelingslanden en maakt de internationale waardeketen transparanter. Dit blijkt uit de succesvolle pilot BlocRice, waarbij de technologie is toegepast op de biologische rijstketen in Cambodja. Geïnteresseerd naar de uitkomsten? Neem deel aan de Youtube Livestream op 23 juni van 16.00-16.30 uur.

Bekijk Livestream

 

Het BlocRice-project is mede mogelijk gemaakt door het Oxfam Novib innovatiefonds. De pilot uit 2019 is inmiddels opgeschaald en de kloof tussen het huidige inkomen en het leefbare inkomen van rijstboeren is vastgesteld. Er zijn meer boeren aangesloten, het gaat om grotere volumes rijst en er is een directe link met de consument. De resultaten laten zien dat blockchain technologie zorgt voor betrouwbare gegevensverzameling en sociale monitoring.

Maar hoe werkt dit in de praktijk? Hoe draagt blockchain bij aan een leefbaar inkomen voor de betrokken boeren? Onder anderen Rogier Verschoor, Private Sector Advisor bij Oxfam Novib en Joost Schuttelaar, Managing Partner Digital bij Schuttelaar & Partners geven antwoord op deze vragen tijdens de Livestream.

Bekijk Livestream


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tijmen de Vries