Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Terugblik op ons Alumni Event

Ruim 80 oud-medewerkers van Schuttelaar & Partners bevonden zich afgelopen woensdag weer terug op het kantoor aan de Zeestraat. Tijdens het event werd, naast natuurlijk het bijpraten met oud-collega’s, aandacht besteed aan de historie en de huidige thema’s van het bureau. In het panel met de partners, Joost Schuttelaar, Ronald Hiel, Edwin Hecker, Ad Nagelkerke en Suzanne van der Pijll, stelde Marcel Schuttelaar hen vragen over hun visie en de leukste projecten.

Waar staan we nu?

Suzanne van der Pijll stond stil bij de historie van S&P en liet de verschillende huisstijlen en bedrijfspanden van de afgelopen jaren nog eens de revue passeren. In de afgelopen 25 jaar is het aantal medewerkers enorm gestegen. Van 8 in 1996 naar 80 in 2020. Van het Bankaplein, via het Koninginnegracht naar de Zeestraat. Bijzonder trots was Suzanne op het schrijven van het allereerste MVO verslag in Nederland, transparantie in de commodity ketens en grote campagnes zoals drinkwater, zuivelpak en deltaplan biodiversiteit. Tot slot gaf ze aan daar ook de komende jaren mee door te gaan en de focus te leggen op de 9 challanges zoals beschreven in de '25 jaar S&P'-brochure. 

 

Al 25 jaar actief voor een duurzame en gezonde wereld

Bij de oprichting in 1995 was Schuttelaar & Partners nieuw in zijn soort. Oprichter Marcel Schuttelaar: “Na jaren van actievoeren was de tijd rijp om organisaties van binnenuit te gaan veranderen. We vroegen aandacht voor het klimaat, ons voedsel en voor een gezonde leefstijl. En we begonnen met het agenderen van noodzakelijke veranderingen in de directiekamers van overheden en bedrijfsleven. Vervolgens legden we ons toe op de maatschappelijke verantwoording en stakeholderdialoog. De laatste jaren focussen we ons vooral op het begeleiden van grote systeemveranderingen die gericht zijn op een gezonde en duurzame planeet”.

Waar komen onze alumni terecht?

Van de alumni is 10% nog steeds werkzaam in de landbouw, 11% in de voeding en 18% houdt zich op het werk bezig met het thema gezondheid. “Ruim 40% van de alumni is werkzaam in het private domein, 23% bij een non profit organisatie en 32% van de alumni werkt bij een publieke organisatie”, zo vertelt HR manager Karin van Dooren. Ook is gevraagd waar de alumni met veel plezier aan terugdenken. “Dingen anders durven doen, en achteraf beseffen hoe bijzonder de club is” kwam meerdere keren voorbij. Een van de tips aan S&P was: “Koester de mensen die snoeihard werken maar dat niet van de hoge toren schreeuwen”.

Onder het genot van de muziek van de Duster Sisters konden oud- en huidige medewerkers bijpraten en herinneringen ophalen. 

 

Bedankt voor je komst!

Kon je er niet bij zijn? Kijk dan hier naar:

 

Presentatie Alumni Event

Films uit de oude doos

Column van Marcel


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll