Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Zeewier op de politieke agenda

North Sea Farmers, de organisatie die zich inzet voor Europees zeewier, onderneemt flinke stappen om zeewier op te nemen in het Nederlands beleid en een plaats te geven op de politieke agenda. Zeewier heeft de potentie voor een oplossing voor diverse politiek-maatschappelijke uitdagingen, de mariene biodiversiteit in de Noordzee en de bijdrage aan de Nederlandse economie. Maar lang niet elke Haagse politicus is van die mogelijkheden op de hoogte. Daarom schrijft North Sea Farmers, namens de zeewiersector, de fractievoorzitters aan. Om zo deze opkomende en hard groeiende sector te verankeren in toekomstig beleid. Met als belangrijkste wens; zeewier in het regeerakkoord.

Schuttelaar & Partners is medeondertekenaar van deze brief en onderschrijft dat er haast gemaakt moet worden met het beleid op zeewier, om zo deze duurzame en innovatieve sector te verankeren voor een gezonde en duurzamere wereld.  

Waarom zeewier en wie zijn de North Sea Farmers? Lees hieronder meer!

North Sea Farmers – Positieve klimaatimpact met zeewier

In 2014 begon het allemaal met het kweken van de eerste kilo zeewier in de Noordzee. Marcel Schuttelaar, Job Schipper en Eef Brouwers hadden het idee opgevat om zeewier te telen op open zee. Sinds die eerste kilo zeewier van Noordzeeboerderij heeft North Sea Farmers zich nu ontwikkeld tot een internationale sectororganisatie 2.0. Zo wordt er nu een Europese, duurzame zeewiersector opgezet vanuit een sterke community met meer dan 100 zeewierondernemers. Ook worden innovatie en samenwerking aangejaagd door middel van verschillende pilots op de Offshore Test Site, 12 kilometer uit de kust van Scheveningen.

Ons klimaat staat in het rood

In het afgelopen jaar heeft de organisatie grote veranderingen ondergaan. Zowel vanuit een gevoel van urgentie naar klimaatactie als vanuit internationale ambities, is het merk Noordzeeboerderij veranderd in North Sea Farmers. Samen staan de Farmers sterk als beweging om klimaatimpact met zeewier te maken. Samen delen ze inzichten, ambities en netwerken en wordt er gepionierd om een sterke, duurzame sector op te bouwen. Een sector die bijdraagt aan CO2 reductie, meer biodiversiteit en onderdeel uitmaakt van een circulaire economie. 

Grootschalige zeewierteelt op de Noordzee

Je moet wel lef hebben om tijdens een pandemie een nieuwe naam en zo’n gedurfde missie aan te nemen. En lef, dat hebben ze bij North Sea Farmers. Met een horizon op 2023 voor de eerste zeewierboerderij tussen een windpark ligt de lat hoog. Het plan is om dan met 1.000 ton gecultiveerd zeewier een vliegende start te geven aan een gloednieuwe, lokale én duurzame waardeketen. 
 
Al vanaf 2014 onderhoudt Schuttelaar & Partners warme banden met North Sea Farmers. Ook nu, in een cruciale tijd waarin innovatie en duurzaamheid naar een hoger niveau getild moeten worden, werken wij met veel plezier samen! 


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Meijer