Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Dagverse melk van PLUS voortaan biologisch

Sinds afgelopen week is alle dagverse melk en karnemelk in een literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past. PLUS legt het verschil zelf bij. Dit is uniek; PLUS is de eerste supermarkt die deze duurzame stap zet. Op 6 juli 2021 reikte PLUS haar biologische melk uit aan de politici van de vaste Kamercommissie voor LNV in de Tweede Kamer. 

 

Mede naar aanleiding van de motie van Kamerleden Derk Boswijk en Tjeerd de Groot voor een supermarktconvenant inzake biologische producten (nr. 21501-32-1299) heeft PLUS een glaasje biologische melk aan de leden van de vaste Kamercommissie voor LNV aangeboden. In de motie, die door de meerderheid van de commissie is aangenomen, wordt gepleit voor een convenant over de inzet van supermarkten op het gebied van voorlichting, schapruimte en aanbod van biologische producten. PLUS voegt  de daad bij het woord: in de 268 winkels van PLUS zijn de liter melkpakken sinds afgelopen week uitsluitend biologisch. Prijs is voor veel consumenten de voornaamste reden om een biologisch product in het schap te laten liggen. PLUS neemt die drempel voor haar klanten weg en pakt daarmee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de omslag naar meer duurzame landbouw.

 

Biologisch, de nieuwe standaard

Biologisch wordt zo de nieuwe standaard in het dagverse zuivelschap. “Biologische melk is beter voor de klant, de boer, de koe en het milieu”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS. “De koeien hebben meer ruimte, leven gezonder en krijgen biologisch gecertificeerd veevoer. Biologische boeren zorgen goed voor de bodem, dragen bij aan biodiversiteit en werken zonder gewasbeschermingsmiddelen. Uiteraard betalen we onze boeren de meerprijs die past bij biologisch.”

 

PLUS wil omzet biologisch huismerk in drie jaar verdubbelen

Deze grote stap in het zuivelschap is de eerste in een ambitieuze biologische routekaart die PLUS gaat volgen. De komende drie jaar breidt PLUS haar biologische huismerk assortiment uit met meer dan 50 procent en zet daarmee in op een verdubbeling van de omzet van het biologische huismerk. Nu alle magere melk, halfvolle melk, volle melk en karnemelk overgaat naar biologisch, wordt vanaf eind juli (week 30) ook alle yoghurt van PLUS biologisch. Vanaf half september (week 37) stromen de 0,5 liter pakken melk en karnemelk in.

 

v.l.n.r.: Laurine van den Ban (PLUS), Tjeerd de Groot (D66), Marlijn Simons – Somhorst (PLUS), Attje Kuiken (PvdA), Joris Thijssen (PvdA), Laura Bromet (GroenLinks), Marieke Koekkoek (VOLT) en Thom van Campen (VVD) in de Statenpassage in de Tweede Kamer


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johanna Junker