Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

S&P zet zich in voor het voorkomen van voedselverspilling

Schuttelaar & Partners werkt al jaren aan een duurzaam voedselsysteem. En dus ook aan het voorkomen van voedselverspilling. We zien kansen in de gehele keten, van begin- tot eindproduct en de consument. Wij werken hier zelfstandig aan, en met onze klanten. De huidige Verspillingsvrije Week biedt hierbij een steuntje in de rug.

Enkele voorbeelden uit onze adviespraktijk

Nature’s Pride introduceerde de Apeel technologie. Daarmee geeft Nature’s Pride avocado’s een extra laagje om de schil, waardoor de houdbaarheid van avocado’s met 50% wordt verlengd.

PLUS heeft als meest verantwoorde supermarkt tal van initiatieven om voedselverspilling te voorkomen. Denk aan de samenwerking met de Voedselbanken en Too Good to Go, en de praktische tips voor consumenten. 

Met Zuivelpak voeren we een publiekscampagne onder het motto ‘Kijk, ruik, proef en vouw’. Hiermee krijgen consumenten informatie over hoe ze het meeste zuivel uit het drankenpak kunnen halen en hoe ze met de THT moeten omgaan.

Practice what you preach

In deze Verspillingsvrije Week werken we niet alleen met onze klanten aan minder voedselverspilling, we roepen ook onze medewerkers op deze week te bekijken welk voedsel ze zelf verspillen en wat ze daartegen kunnen doen. Daarnaast organiseren we verschillende inspiratiesessies en delen we tips om voedselverspilling te voorkomen. Dit helpt bij het bewustzijn en maakt onze adviezen gebaseerd op eigen ervaringen.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll