Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Duurzaamheidsverslag 2020 van circulaire koploper Duynie Group

Duynie Group heeft haar duurzaamheidsverslag over 2020 gepubliceerd. Vergeleken met vorig jaar, toen Schuttelaar & Partners voor het eerst dit duurzaamheidsverslag maakte, heeft de jongste editie interessante nieuwe elementen. Het zijn vooral de cases die vertellen hoe Duynie Group kringlopen in agri-food sluit door waarde te winnen uit plantaardige co-producten.

 

Nieuw is de infographic op pagina 3 van het duurzaamheidsverslag, die in één oogopslag toont hoe de diverse onderdelen van Duynie Group waarde creëren uit plantaardige co-producten die overblijven na de productie van dranken, levensmiddelen en biobrandstof. Ingrediënten voor voedingsmiddelen, huisdiervoer, diervoer, industriële toepassingen en grondstoffen voor vergisting voor biogas helpen zowel leveranciers van deze co-producten als gebruikers van de producten die Duynie Group hiervan maakt, om hun kringlopen te sluiten en hun klimaatvoetafdruk te verlagen.

 

Circulaire koploper

Duynie Group is onderdeel van Royal Cosun en behoort in Europa tot de koplopers in het stimuleren van circulariteit in agri-food. De partners waarmee Duynie Group werkt, zijn de leveranciers van co-producten, zoals bierbrouwers, verwerkers van aardappelen en groenten en producenten van biobrandstoffen uit graanproducten. Andere partners zijn de gebruikers van de producten die Duynie Group maakt, zoals producenten van diervoer, veehouders en industriële bedrijven variërend van bouwbedrijven tot offshore bedrijven.

 

Bier en bieten

Wat dit verslag ook interessant maakt, zijn de diverse cases waaruit duidelijk blijkt welke impact Duynie Group realiseert. Zo is te lezen wat er mogelijk is aan het winnen van vezels en eiwitten uit bierbostel – het co-product uit de bierbrouwerij – en wat bietenpulp betekent voor het verduurzamen van de papierindustrie. De vezels van bieten hebben een veel lagere CO2-voetafdruk dan houtvezels, dus werkt Duynie Group samen met zusterbedrijf Cosun Beet Company en papierfabrikant Crown van Gelder om dit veelzijdige duurzame papier te ontwikkelen.

 

Meer weten?

Bel Tijmen de Vries: 06 58 76 23 64


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tijmen de Vries