Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Campagne 'Veilig op weg, Daar Jagen Wij Voor' wil wildaanrijdingen voorkomen

Stijging in het aantal aanrijdingen

Het aantal aanrijdingen met dieren in Nederland is de afgelopen jaren fors gestegen. Naast wilde zwijnen en edelherten worden in Nederland vooral reeën aangereden, jaarlijks meer dan 10.000. Door de groei van het aantal reeën en bredere verspreiding in Nederland komen aanrijdingen met reeën inmiddels in heel Nederland voor. De gevolgen van een wildaanrijding zijn altijd groot.

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging wil automobilisten bewuster maken van de risico’s van overstekend wild voor mens en dier. Met de Jagersvereniging lanceereden wij daarom deze week - voor het tweede jaar op rij - de campagne ‘Veilig op weg, Daar Jagen Wij Voor’. De campagne geeft automobilisten tips hoe ze een wildaanrijding kunnen voorkomen en wat je moet doen als je onverhoopt wél een dier aanrijdt.

Crossmediale campagne

De campagne geeft onder meer via social-media tips hoe een automobilist een wildaanrijding kan voorkomen en de correcte afhandeling van een wildaanrijding: verplicht melden bij de politie, zodat deze een daartoe bevoegde jager kan bellen om het gewonde dier op te sporen en indien nodig uit het lijden te verlossen. De campagne bestaat verder uit onder meer een speciale wildkroket-actie, radiospotjes en scholenbezoeken in vier provincies. Op de campagnewebsite daarjagenwijvoor.nl kan iedereen meer informatie vinden over verkeersveiligheid en jagen.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla Kivits