Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Bent u al klaar voor Nutri-Score?

In juni wordt er een belangrijke stap gezet om het Nutri-Score logo officieel in te voeren in Nederland. Speciaal voor bedrijven die Nutri-Score gaan gebruiken ontwikkelden we een training. Zijn uw productontwikkelaars al helemaal up-to-date met Nutri-Score? Wat zijn de haken en ogen die er aan dit systeem zitten? En Natuurlijk het belangrijkste: hoe gaat uw bedrijf om met Nutri-Score?

Training Nutri-Score

De training die wij ontwikkelen is een in-house training voor bedrijven die op het punt staan Nutri-Score te gaan gebruiken. We gaan in op de wetenschappelijke en politieke stand van zaken rondom Nutri-Score. Tevens gaan we met een aantal van uw producten aan de slag om, samen met uw productontwikkelaars te zien welke aanpassingen in receptuur er mogelijk zijn om de samenstelling te verbeteren en een hogere Nutri Score te krijgen. De training duurt één dagdeel.

Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score is een vrijwillig voedselkeuzelogo dat op levensmiddelen staat. Het gaat over wat binnen een productgroep de gezondere of juist minder gezonde keuze is. Om de Nutri-Score te bepalen krijgen ‘positieve’ en ‘negatieve’ componenten van een product punten. De uitkomst wordt vertaald naar een score met kleuren variërend van donkergroen (A) tot donkeroranje (E). Een donkergroene A staat voor de beste samenstelling binnen de productgroep. Voor bedrijven is Nutri-Score een vrijwillig logeo maar de verwachting is dat veel supermarkten het gebruik van het logo voor  hun toeleveranciers gaan eisen.

Invoering Nutri-Score in Nederland

De Nederlandse overheid is van plan om Nutri-Score in Nederland in te voeren. Dit had al moeten gebeuren, maar het proces is vertraagd. Een groep van Europese wetenschappers komt in juni met een advies over aanpassingen die nodig zijn om Nutri-Score te verbeteren. Op basis daarvan maakt de Nederlandse overheid een definitieve beslissing over Nutri-Score.

Ondertussen zijn er verschillende supermarkten en producten als voorbereiding op de landelijke lancering gestart met enkele pilots. Zo is de Nutri-Score zichtbaar bij Albert Heijn, op maaltijden en biologische producten bij PLUS, op de verspakketten van Jumbo, en bijvoorbeeld op de potten van HAK en de pizza’s van Dr. Oetker.

Nutri-Score Expert Valerie Lalisang en Strategegische adviseur Casper Zulim de Swarte.

 


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper Zulim de Swarte