Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Werk mee aan het menu van de toekomst

Wij doen sinds kort mee aan een groot project, Cocre-EAT. Cocre-EAT is een projectvoorstel voor de Nederlandse Wetenschap Agenda, geleid vanuit Wageningen Universiteit. Bij dit project gaat het om co-creatie voor de transitie naar duurzame, gezonde en eerlijke voeding op een manier dat acceptabel is voor de maatschappij.

Cocre-EAT zorgt voor het menu van de toekomst

Cocre-EAT definieert en onderzoekt een reeks voedingspatronen die gezond zijn voor mens en planeet, gebaseerd op de wetenschappelijke principes van het EAT-Lancet dieet. Het menu moet acceptabel en betaalbaar zijn voor een breed scala van Nederlandse burgers; en het moet passen bij hun behoeften op het gebied van cultuur, smaak, textuur en gemak, waarbij tegelijkertijd de kwaliteit en gezondheid van de voeding wordt bevorderd.

Daarnaast mobiliseert het project burgers, beleidsmakers, gezondheids- en voedselprofessionals om samen ondersteunende voedselomgevingen te creëren; lokale en (inter)nationale belanghebbenden werken samen aan stapsgewijze veranderingen van lokale voedselomgevingen en bezorgnetwerken die ons voedsel op een duurzame manier voor iedereen beschikbaar en toegankelijk maken.

Cocre-EAT Partnerschap

Maatschappelijk belang, dat is waar het om draait bij Cocre-EAT. Een duurzaam en gezond voedingspatroon voor iedereen in Nederland maak je niet met onderzoek. Dat doe je in co-creatie met maatschappelijke partners: met boeren, met verwerkende bedrijven, met overheden en andere stakeholders. Partners worden lid van de Cocre-EAT community en dragen bijvoorbeeld bij onderzoek naar nieuwe concepten voor duurzame en gezonde producten, aan verbeteren van duurzame supply chains, een van de drie living labs in Almere, Den Bosch en Drenthe en/of communicatie en implementatie van kennis over duurgezonde en duurzame voeding naar de eigen doelgroepen.

Werkt u aan een duurzaam, gezond en eerlijk menu? Wilt u, samen ons, met 12 universiteiten, HBO’s en kennisinstellingen bijdragen aan het menu van de toekomst?


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casper Zulim de Swarte