Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

ABN AMRO

Duurzaamheidsverslaglegging is méér dan een rapport

Schuttelaar & Partners ondersteunde ABN AMRO Bank in 2014 en 2015 bij de verslaglegging over duurzaamheid. Gedurende deze twee jaar ontwikkelden we ook specifieke guides waarmee ABN AMRO klanten uit specifieke branches informeert en inspireert hoe ze stappen kunnen zetten om te verduurzamen.

Door detachering samen de lat hoog leggen

In 2014 publiceerde ABN AMRO het duurzaamheidsverslag voor het eerst conform de GRI G4-richtlijnen. We hielpen bij de informatieverzameling, ontwikkelden de copy en borgden dat de teksten tijdens het proces bleven voldoen aan de gestelde richtlijnen. Het resultaat was een compleet en transparant duurzaamheidsverslag, dat inging op de meest materiële onderwerpen voor de bank en haar stakeholders. In 2015 was het doel nog ambitieuzer door de duurzaamheidsinformatie ook te integreren in het Annual Report.

In beide jaren ondersteunde Schuttelaar & Partners ABN AMRO de ontwikkeling van de verslaglegging middels de detachering van een van onze adviseurs. Door deze intensieve samenwerking en gezamenlijke effort werd het mogelijk de lat hoog te leggen.

De uitdagende sparringpartner

“Schuttelaar & Partners heeft ons op een prettige en professionele manier begeleid naar GRI G4. Het spreekt voor zich dat ze veel kennis van de richtlijnen in huis hebben. Wat me opviel is dat Schuttelaar & Partners ons tegelijkertijd uitdaagde om een zo goed mogelijk en aantrekkelijk verslag te maken, Schuttelaar & Partners was daarom vooral een sparringpartner voor ons. Als tijdelijk onderdeel van ons team schakelden ze met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO, om zo de juiste informatie boven tafel te krijgen. En daar bleef het niet bij: de vertaalslag naar een inhoudelijk sterk en prettig leesbaar Sustainability Report 2014 is volgens ons zeer goed gelukt.”

Tjeerd Krumpelman, Director Sustainable Development bij ABN AMRO