Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Samen verpakkingen verduurzamen voor Bidfood

Bidfood

Bidfood is een online groothandel voor de professionele foodwereld: van cafetaria tot cateraar, van kantine tot zorginstelling en van hotel tot restaurant. 

 

Samen verpakkingen verduurzamen

Bidfood heeft verpakkingen nodig voor haar producten. Het bedrijf heeft in haar duurzaamheidsbeleid het verduurzamen van verpakkingen tot speerpunt uitgeroepen. Bidfood vroeg ons om mee te denken over de mogelijkheden rondom het verduurzamen van haar verpakkingen.

 

Verpakkingsbeleid

Samen met Bidfood hebben we een verpakkingsbeleid opgesteld. Met doelstellingen om zowel primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen te verduurzamen. In dit verpakkingsbeleid staan vier vragen centraal. Is de verpakking noodzakelijk? Kan het minder? Is het recyclebaar? Is de verpakking herbruikbaar?

 

Kennissessie

Om ervoor te zorgen dat alle inkopers op de hoogte zijn van dit nieuwe beleid rondom verpakkingen, organiseerden we een kennissessie.  Zo beschikken alle inkopers van Bidfood over de juiste kennis op dit gebied. Daarnaast heeft Bidfood haar verpakkingsbeleid gepubliceerd en besproken met al haar leveranciers. Jaarlijks wordt de voortgang gemonitord.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk hier de infographic over het verpakkingsbeleid die wij maakten voor Bidfood. 

Meer weten?