Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Realisatie IMVO Convenant voor Ministerie van BZ

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Houtsector zijn de initiatiefnemers van het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) Convenant Duurzaam Bosbeheer in Nederland.

 

Duurzaam bosbeheer

Het stimuleren van de vraag naar duurzaam hout in Nederland geeft een impuls aan duurzaam bosbeheer wereldwijd. Dit is van groot belang voor het tegengaan van klimaatverandering en levert een belangrijke bijdrage aan de Sustainable Development Goals. De overeenkomst heeft tot doel om gezamenlijk duurzaam bosbeheer te bevorderen en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gehele houtketen verder te versterken.

 

Met betrokkenen aan tafel

We hebben de realisatie van het IMVO Convenant van begin tot het eind begeleid. We faciliteerden de multi-stakeholder coalitie en ondersteunden het formuleren van doelen voor duurzame bosbouw en gebruik van duurzaam hout. De coalitie bestond uit regeringspartijen, de Nederlandse houtsector, vakbonden en NGO's. Daarnaast hebben we de tekst van het convenant opgesteld.

 

Tekenen voor impact

Drieëntwintig partijen hebben de overeenkomst getekend en verbinden zich daarmee aan de ambitie om het aandeel duurzaam hout in Nederland te vergroten. Specifieke doelen en acties worden gedefinieerd als een jaarlijkse basis voor de vraag naar duurzaam hout in Nederland. Hiermee wordt wereldwijd een impuls gegeven aan duurzaam bosbeheer.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk dan de online versie van het IMVO Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. 

Meer weten?

Bel + 31 6 53 74 37 87 of
stuur Ronald Hiel een e-mail.