Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Online CSR roadmap

Structureel werken aan verduurzaming

Kunnen we kleine bedrijven in ontwikkelingslanden helpen bij het opzetten en structureren van een duurzaamheidsbeleid? En hen stimuleren om daarover te communiceren? Is het mogelijk om met één tool bedrijven uit verschillende industrieën en landen aan te spreken? Jazeker! Samen met CBI ontwikkelde Schuttelaar & Partners de online CSR Roadmap. 

Online CSR Roadmap

De CSR Roadmap is een gebruiksvriendelijke online tool, die bedrijven begeleidt bij het bepalen van de speerpunten van hun duurzaamheidsbeleid en structureel te werken aan thema’s als mensenrechten, arbeids­omstandigheden en het milieu. Maar wel vanuit de kracht en passie van het bedrijf zelf; en niet omdat het moet. Het helpt hen ook bij het omzetten naar een waardepropositie en een actieplan. 

De tool genereert een printbare MVO-poster, die automatisch wordt gevuld. Hiermee kunnen de bedrijven hun waardepropositie en voortgang op het gebied van duurzaamheid naar zowel interne als externe stakeholders communiceren.

Samenwerking

CBI vroeg ons om mee te denken over een tool waarmee producenten uit ontwikkelingslanden echt aan de slag kunnen met hun duurzaamheidsbeleid. CBI heeft veel kennis van de verschillende sectoren in ontwikkelingslanden, en weet via een netwerk van lokale en internationale sectorexperts welke onderwerpen aandacht behoeven, zowel vanuit de internationale markt gezien als de lokale problematiek. Het bleef echter lastig om bedrijven te stimuleren om duurzaamheid top of mind te maken en het thema goed aan te laten sluiten bij de bestaande export coaching programma’s van CBI.

De tool is momenteel alleen toegankelijk voor bedrijven in ontwikkelingslanden die deelnemen aan het CSR programma van CBI.

Meer weten?

Bel +31 6 20 24 56 78 of
stuur Bram Ueffing een e-mail.