Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Visualisaties van voedselstromen voor CBL

Het CBL

Het Centraal Bureau van Levensmiddelenhandel (CBL) is de brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrjiven in Nederland. Bij het CBL zijn 25 bedrijven aangesloten.

 

Meer inzicht in de keten

Een voedselketen heeft verschillende schakels, van leveranciers tot transporteurs, van producenten tot supermarkten. Dit verschilt per voedselproduct, net zoals de volumes van de productstromen die door de keten heengaan. Het CBL heeft ons  gevraagd om de voedselketens van zes verschillende producten in kaart te brengen. Hiermee is de positie van de supermarkt in perspectief gezet ten opzichte van de andere schakels in de keten.

 

Zes ketenvisualisaties

Met behulp van verschillende informatiebronnen en gesprekken met experts hebben wij voor zes voedselketens (appels, eieren, tomaten, uien, varkens en zuivel) de schakels en volumes van de bijbehorende productstromen weergegeven in Sankey-diagrammen. Deze diagrammen laten zien welke productstromen langs verschillende schakels de keten in- en uitgaan. Het aandeel van de schakels wordt hiermee inzichtelijk.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk dan hier de visualisaties van de zes voedselketens. 

Meer weten?