Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Door een crisis met de raad van commissarissen

Wat te doen als president-commissaris als de organisatie in een crisis terecht komt? Lessen uit een rondetafel-bijeenkomst met een vijftiental toezichthouders die hun sporen hebben verdiend in de Europese bestuurskamers.

Eind november was alweer de tweede editie van de ‘Boardroom dynamics under pressure’ die Schuttelaar & Partners samen met  het Rotterdamse Kneppelhout Korthals Advocaten en supercommissaris John Jaakke van Quist organiseerde. Tijdens deze crisissimulatie werden de deelnemers op indringende wijze geconfronteerd met de dillema’s van een toezichthouder. Aan de hand van een fictieve casus kwamen reputatiemanagement, crisiscommunicatie, de juridische kaders, effectieve besluitvorming en succesvolle interventies voorbij. Met vragen als ‘Wat was uw redenering om tot deze aanpak te komen?’ en ‘Zitten wel de goede mensen aan tafel?’ dwong gespreksleider Jaakke de deelnemers tot scherpte. Over het verschil tussen een gesprek en een vergadering, de noodzaak snel maar ook zorgvuldig te handelen, het kiezen van de juiste rol als RvC, vertrouwen en geloofwaardigheid en de rol van emoties.

Lidmaatschap van een toezichthoudend orgaan brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Schuttelaar & Partners helpt u graag deze verantwoordelijkheid verder vorm te geven. Bijvoorbeeld door een onderbouwde second opinion te geven over uw crisiscommunicatie. Of in een meer coachende rol om u scherp te houden? Ga vrijblijvend het gesprek aan met Ad Nagelkerke (managing partner) of Alexander Duyndam (strateeg). Beiden hebben ruime ervaring om een crisis weer tot een goed einde te brengen.

Meer weten?

Bel 06 48 98 14 52 of
Stuur Ad Nagelkerke een e-mail.