Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Publiekscampagne voor Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel is een maatschappelijke beweging bestaande uit natuurorganisaties, boeren, wetenschappers, banken en bedrijven. Deze partijen zijn zich bewust van het verlies van biodiversiteit en hebben de handen ineen geslagen om hier iets aan te doen.

 

Bekendheid van biodiversiteit

In 2020 lieten wij marktonderzoeksbureau Motivaction onderzoek doen naar de bekendheid van biodiversiteit in Nederland. Hieruit blijkt dat Nederlanders biodiversiteit belangrijk vinden, maar dat het nog op veel onwetendheid stuit. Bijna twee derde van Nederland weet namelijk niet waarvoor het begrip biodiversiteit precies staat. Na uitleg vindt 4 van de 5 Nederlanders het belangrijk om biodiversiteit in zijn of haar omgeving, in Nederland én wereldwijd te beschermen.

Ga naar het onderzoek

 

Publiekscampagne Maak Grijs Groener

Maar slechts een op de vier zegt te weten wat te doen om biodiversiteit te beschermen. Dat terwijl bijna 3 van de 5 Nederlanders zegt iets te kunnen en willen doen om biodiversiteit te beschermen. Kortom, als mensen weten wat biodiversiteit is en hoe ze kunnen bijdragen, zijn er kansen! Daarom lanceerden wij, als projectbureau van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, in oktober 2020 de publiekscampagne Maak Grijs Groener. Dit deden wij in samenwerking met KesselsKramer.

Maak Grijs Groener richt zich op burgers en zet in op meer kennis over biodiversiteit én over wat je zelf kunt doen. Op de campagnewebsite zijn veel eenvoudige tips voor biodiversiteitsherstel te vinden. De campagne was in 2020 te zien op TV, digitale reclamebord en social media. Ook besteden veel media aandacht aan Maak Grijs Groener en het thema biodiversiteit:

  • Biodiversiteit gaat niet over panda’s en tijgers, het gaat over ons - Trouw
  • Wat je kunt doen tegen het verdwijnen van planten en dieren – NPO Radio 1
  • Biodiversiteit holt in heel Europa achteruit, maar er is nog hoop - Volkskrant
  • Al eens overwogen een insectenhotel te beginnen? - NRC
  • Haal die stenen uit je tuin, zet planten op je balkon voor vogels, vlinders en bijen en regel een bloemenlint voor je eigen straat. Groene campagne moet biodiversiteit laten leven – NoordHollands Dagblad

 

Maak Grijs Groener in 2021

De komende periode blijven we samen met de partners en supporters van het Deltaplan Bioidiversiteitsherstel inzetten op aandacht voor biodiversiteitsherstel en geven we praktische tips. In maart geven we Maak Grijs Groener een nieuwe boost: we zullen een tool lanceren waarmee het beschermen en behouden van onze biodiversiteit nog makkelijker wordt. Op basis van profiel en locatie ontvangen mensen tips om hun omgeving samen groener te maken.

 

Een groener Nederland

Wij helpen het Deltaplan Biodiversiteitsherstel om hun droombeeld voor 2030 te realiseren: ‘’In 2030 herbergt de groene ruimte van Nederland een rijke biodiversiteit aan onder andere bodemleven, planten, insecten en boerenlandvogels. Het landschap sprankelt van de diversiteit en mensen leven, werken en recreëren er graag. Landschappen zijn herkenbaar aan hun inrichting en begroeiing, mensen identificeren zich hiermee en zijn er trots op.‘’

De campagne is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nationale Postcode Loterij en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Nieuwsgierig?

Ga dan naar de campagnewebsite of bekijk hieronder de TV Commercial van Maak Grijs Groener.

Meer weten?

Bel + 31 6 12 23 35 35 of
stuur Corlissa van Lohuizen een e-mail.