Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Effectieve PR-campagne voor CoolRail

Euro Pool System Group

Euro Pool System Group (EPG) is een logistieke dienstverlener. Onlangs heeft EPG de CoolRail geïntroduceerd: een treinverbinding tussen Valencia en Rotterdam. Vanaf Valencia worden er groenten en fruit ingeladen en die worden vervoerd naar Rotterdam. Deze trein vervangt 12.000 vrachtwagens én behaalt een CO2-reductie van 70 tot 90% ten opzichte van wegvervoer. Daarnaast doet de trein er ongeveer even lang over.

 

Communicatie voor duurzaam transport

Euro Pool System Group wil graag laten zien dat de CoolRail veel minder CO2 uitstoot. Daarom vroeg Euro Pool ons om zoveel mogelijk (landelijke) media-aandacht te creëren voor de introductie van de CoolRail, zonder dat er media/advertenties worden ingekocht.

 

Media-aandacht

Maandag 6 mei vond het persevenement van CoolRail plaats op het vertrekpunt van de verbinding in Rotterdam. De CoolRail is tijdens dit evenement officieel gelanceerd.

Wij verzorgden de persbenadering voor dit evenement. We pitchten de introductie van CoolRail bij de pers. Zowel vakmedia als landelijke media vonden ons verhaal interessant genoeg om naar het persevenement te komen. Zij kregen daar de gelegenheid beelden te schieten van de CoolRail en om CEO’s te interviewen van deelnemende partijen aan dit prachtige initiatief. Na de feestelijke introductie hebben we een persbericht nagestuurd aan relevante media.

 

CoolRail als hot topic

Dankzij ons PR-offensief zijn we erin geslaagd prominent aanwezig te zijn in de landelijke titels. De mediawaarde van alleen al Trouw, De Volkskrant, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad is ruim €150.000.

Daarnaast is er aandacht geweest voor CoolRail in regionale dagbladen, op social media, in buitenlandse (vak-)media, besteedde de NOS een item aan CoolRail in de ochtenduitzending van het NOS journaal, het NOS jeugdjournaal en stond het nieuws op de voorpagina van de NOS app. Tevens hebben RTL Nieuws en RTL Z het bericht goed opgepakt. Met deze gegevens komen we uit op een totale mediawaarde van ten minste €275.000,-.

Meer weten?

Bel 06 83 52 60 73 of
stuur Patrick Reijnen een e-mail.