Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

FEFAC Guidelines voor duurzame inkoop van soja

FEFAC

De FEFAC (European Feed Manufacture's Federation) staat in Nederland bekend als de Europese Federatie van Diervoederfabrikanten. De organisatie werd in 1959 opgericht door vijf bedrijven uit Frankrijk, België, Duitsland, Italië en Nederland. Vandaag de dag behartigt de FEFAC de belangen van de diervoederindustrie in heel Europa. 

De uitdaging

Voor de inkoop van duurzame soja zijn er veel verschillende regelingen en richtlijnen beschikbaar (bijvoorbeeld voor boeren, de industrie en multi-stakeholderinitiatieven). De overeenkomsten en verschillen van deze regelingen zijn onduidelijk. Dit maakt het moeilijk om een adequaat niveau van duurzaamheid te bepalen en de eisen van de afzonderlijke richtlijnen te vergelijken.

Onze aanpak

Wij hebben de FEFAC Soy Sourcing Guidelines ontwikkeld om meer transparantie te bieden over duurzame soja. Op basis van een aantal principes en een uitgebreide analyse van bestaande regelingen en richtlijnen zijn concrete criteria en indicatoren opgesteld. Deze zijn voorgelegd aan leveranciersorganisaties in Brazilië, Argentinië en de Verenigde Staten, brancheorganisaties, detailhandel en NGOs. Op basis van feedback en input zijn de definitieve richtlijnen opgesteld. Daarnaast hebben we opzet van een online benchmarkplatform voor verantwoorde sojaprogramma's door FEFAC en ITC ondersteund.

De impact

Tot nu toe zijn de volgende regelingen en richtlijnen door ITC in overeenstemming gevonden met de FEFAC-richtlijnen: RTRS, ISCC, Amaggi, Bunge, CEFETRA, CRS, BFA, Cargill Triple S, Donau Soja, Europe Soja, SFS, Coamo, Sustainable Farming Assurance-programma, LDC, SSAP, USSEC, Agricultura Certificada, Femas, Proterra Foundation en ADM Responsible Soy. Een overzicht van goedgekeurde regelingen is online te vinden.

 

Bekijk de online versie van de FEFAC Soy Sourcing Guidelines!

Meer weten?

Bel + 31 6 53 74 37 87 of
Stuur Ronald Hiel een e-mail.