Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

De B(l)oeiende Floriade van de Provincie Flevoland

Kennis en Innovatie Agenda voor de Floriade

In april was de opening van de Floriade in Flevoland. In de aanloop naar deze wereldtuinbouwtentoonstelling, stelt de provincie Flevoland kennisontwikkeling en het stimuleren van innovaties centraal. Met name op het gebied van het thema van de Floriade: 'Growing Green Cities'.

Om deze ambitie te realiseren heeft het team Food Transition een Strategische Kennis en Innovatie Agenda (SKIA) opgesteld. Deze Kennis en Innovatie Agenda draagt bij aan de Floriade Legacy en versterkt de impact van de Floriade in de provincie. Ook in de jaren nadat de Floriade gesloten is.

Lokale gezonde voedselomgeving

De SKIA is ontstaan door de vele bijeenkomsten die wij organiseerden rondom de volgende thema’s: gezonde voedselomgeving, eitwittransitie en high-tech landbouw. Daarnaast hebben wij het communicatieplan opgesteld en een online kookprogramma opgezet onder de naam: Sharon’s Chef Show. In aflevering 2 zien we Paul Einerhand, collega van de Noorzeevis uit Scheveningen een menu van lokaal vis samenstellen samen met chefkok Sharon de Miranda. De aflevering kijkt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=jdlSG1pBNfc&t=3s