Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

IMVO-convenant Voedingsmiddelen voor FNLI

FNLI

De FNLI is de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelensector. FNLI heeft het IMVO-convenant Voedingsmiddelen getekend. Sinds de start van het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)- convenant voedingsmiddelen ondersteunt de FNLI haar leden op basis van veschillende manieren actief bij het proces van de implementatie van IMVO-beleid op basis van de OESO richtlijnen.

Due Diligence wetgeving

Deze richtlijnen vormen de basis van de aankomende EU Due Diligence wetgeving. Deze wet maakt bedrijven verantwoordelijk voor hun eigen bedrijfsactiviteiten én die van handelspartners in de keten. De wet moet misstanden op het gebied van mensenrechten en milieu verminderen. Hierdoor neemt de FNLI haar verantwoordelijkheid voor duurzame en eerlijke handel namens de bij haar aangesloten branches en bedrijven. Net als bij de andere IMVO-Convenanten wordt voortgang gemonitord en is er een jaarlijkse rapportage.

Rapportage 

Met een overzichtelijk, thematisch ingerichte rapportage hebben we de voortgang van het convenant in kaart gebracht en de inspanningen van de FNLI en haar leden in de context van de EU Due Diligence wetgeving laten zien. De kwantitatieve voortang van het convenant wordt ondersteund doormiddel van visuele elementen die de FNLI als aparte rapportage aan de Sociaal Economische Raad heeft aangeboden. Met een duidelijk verhaal over deze EU-wetgeving en praktische voorbeelden uit de cacao-, palmolie-, soja-, rijst-, cashewnoten- en koffiesector, is dit rapport van toegevoegde waarde voor de leden van de FNLI.

Nieuwsgierig?

Bekijk het rapport hier.

Meer weten?

Bel +31 6 58 76 23 64 of
stuur Tijmen de Vries een e-mail.