Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Creatief concept voor gemeente Rotterdam

Rotterdams Doortrappen

In opdracht van de gemeente Rotterdam ontwikkelde Schuttelaar & Partners de Rotterdamse Doortrappers. Een creatief concept waarmee we kinderen en hun ouders stimuleren om vaker op de fiets naar school te komen. En dat lukte!

Op zoek naar stoere fietsers voor gezonde kinderen en schone lucht!

Onze communicatie experts werken regelmatig samen met onze inhoudelijke adviseurs op het gebied van gezonde leefstijl. Samen beseffen ze dat de doelgroep verleid moet worden om gezonde of duurzame keuzes te maken. Ander gedrag moet ook gewoon gaaf zijn. Zo ontwikkelden we ook de Rotterdamse Doortrappers.

Hoe verleid je ouders om de auto te laten staan?

De gemeente Rotterdam wil graag de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Vooral korte autoritjes zijn slecht voor het milieu. De gemeente vroeg ons: “Hoe zorgen we dat ouders in de wijk Lombardijen de auto laten staan ten gunste van de fiets?” Dit leidde tot het concept Rotterdamse Doortrappers, met als focus: fietsen is leuk en stoer!  

Kleurrijke flyer met spaak-ratel!

We introduceerden de Doortrapweek en (elke maand) de Doortrapdagen. Een fietsenmaker repareert kapotte fietsen en er zijn BMX-trainingen, hetgeen we communiceerden via sociale en lokale media. We gaven fietsbellen, reflectors en t-shirts weg. En er was een kleurrijke flyer die met een wasknijper aan de spaken vast te maken was voor een cool ratelgeluid!

Het hele jaar Doortrappen

September 2015 startte Basisschool Het Open Venster met een Doortrapweek en maandelijkse Doortrapdagen. Het resultaat was verbluffend. Niet alleen kregen we van ouders en kinderen heel enthousiaste reacties; 35% van de kinderen kwam met de fiets naar school, daarvoor was dat nog 20%.