Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Safari Fitfestivals voor gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

De Gemeente Rotterdam is een grootstedelijke gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente is qua inwoners de op een na grootste gemeente van Nederland en vindt het belangrijk dat haar inwoners gezond en vitaal ouder worden.

 

Fit en vitaal

In een vergrijzende samenleving is het doel van de Gemeente Rotterdam dat ouderen zo lang mogelijk vitaal en actief blijven. Daarom vroeg de gemeente ons om het Safari Fitfestival 55+ te organiseren: een evenement waarbij er enerzijds meer bewustwording over vitaliteit wordt gecreëerd bij de Rotterdamse 55+ers en anderzijds de krachten van de aanbieders rondom vitaliteit uit een gebied worden gebundeld. Het is de wens van de gemeente om het Safari Fitfestival 55+ uit te bouwen naar 14 gebieden, waarbij er 14 samenwerkende gezondheidsnetwerken worden gevormd.

 

Op safari langs gezondheidsdieren

Wij ontwikkelden het safariconcept: zes dieren met elk een eigen vitaliteitsthema. Een gezondheidsaanbieder is gekoppeld aan een dier, en vormt op deze manier de verbinding tussen de gezondheidsaanbieder en de bezoeker. Elke gezondheidsaanbieder doet een gezondheidscheck, een activiteit of deelt informatie uit. Neem bijvoorbeeld de giraffe: dit is het ‘eten en drinken dier’. Hier kan een bezoeker van het Safari Fitfestival een glucosetest laten doen met passend advies. Op deze manier ontstaat er op een laagdrempelige en positieve manier meer bewustzijn bij de bezoeker over zijn of haar vitaliteit en ontstaat er waardevol contact tussen de gezondheidsaanbieder en de doelgroep.

Samen met de gezondheidspartners uit een gebied geven we invulling aan de safari. Door middel van rondetafelgesprekken, die voorafgaand aan de Safari Fitfestivals voor de betrokken partners worden georganiseerd,  zorgen we voor de juiste samenwerking. Er ontstaat een energiek netwerk waarmee we ons samen inzetten voor de vitaliteit van de Rotterdamse 55+ers.