Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Oprichting Taskforce Gezond Uit

Gezond Uit

Met Gezond Uit werken dagattracties aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit.

 

Ongezond en overgewicht

Overgewicht onder jongeren is een groot probleem. In 2016 had bijna 14% van de Nederlandse kinderen overgewicht. De leisure sector is een sector waar veel winst te behalen valt als het gaat om het bestrijden van overgewicht. Veel dagattracties bieden nog nauwelijks gezonde voeding aan. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat de consument steeds vaker wil kiezen voor gezonde opties tijdens een dagje uit. In de leisure sector zijn veel aanbieders van dagattracties actief. Samen zijn zij goed voor meer dan 50 miljoen bezoeken per jaar. Een enorm potentieel bereik dus.

 

Tijd voor actie

In 2017 hebben wij de Taskforce Gezond Uit opgericht, een samenwerkingsverband van zeventien partijen uit de leisure sector. Tijdens vier bijeenkomsten per jaar behandelen we verschillende onderwerpen en delen we best practices. Sinds 2019 werkt de Taskforce samen met Jongeren Op Gezond Gewicht en het Voedingscentrum aan het ontwikkelen van richtlijnen voor een gezond dagje uit, met als doel het gezonder maken van het voedingsaanbod! 

 

Op weg naar gezond aanbod

  • In 2016 en 2017 hebben wij de menukaarten van 47 dagattracties geïnventariseerd. In vergelijking met 2016 zien we in 2017 een voorzichtige positieve trend naar een gezonder aanbod.
  • Samen als Taskforce zetten zich de leden volop in om het aanbod gezond en duurzaam te vergroten. Tijdens de bijeenkomsten inspireren ze en leren ze van elkaar.
  • Om de impact van het initiatief te vergroten, hebben wij op 13 september 2018 het eerste nationale congres Gezond Uit bij de Apenheul georganiseerd. Sprekers als staatssecretaris Paul Blokhuis (Ministerie van VWS) hebben het initiatief een warm hart toegedragen.
  • Na een succesvolle eerste keer organiseerden we op 5 september 2019 het tweede nationale congres Gezond Uit, dit keer bij CORPUS. Tijdens het congres werden de richtlijnen van Gezond Uit aan de sector gepresenteerd.

 

Nieuwsgierig?

Lees meer op de website van Gezond Uit of bekijk onderstaande aftermovie van het Congres Gezond Uit 2019. 

 

Meer weten?