Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Gezond eten, ook tijdens een dagje uit

Gezond Uit

Met Gezond Uit gaan dierentuinen, pretparken en musea aan de slag om bezoekers van een dagje uit een leuk, lekker en gezond voedingsaanbod te bieden.

De uitdaging

Overgewicht onder jongeren is een groot probleem. In 2016 had bijna 14% van de Nederlandse kinderen overgewicht. De leisure sector is een sector waar veel winst te behalen valt als het gaat om het bestrijden van overgewicht. Veel dagattracties bieden nog nauwelijks gezonde voeding aan. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat de consument steeds vaker wil kiezen voor gezonde opties tijdens een dagje uit. In de leisure sector zijn veel aanbieders van dagattracties actief. Samen zijn zij goed voor meer dan 50 miljoen bezoeken per jaar. Een enorm potentieel bereik dus.

Onze aanpak

In 2017 hebben wij de Taskforce Gezond Uit opgericht, een samenwerkingsverband van zestien partijen uit de leisure sector. Tijdens vier bijeenkomsten per jaar behandelen we verschillende onderwerpen en delen we best practices. Samen hebben we een 8-punten plan opgesteld. Het plan concretiseert de doelstellingen van de Taskforce om het aanbod gezonde en duurzame voeding te vergroten.

De impact

  • In 2016 en 2017 hebben wij de menukaarten van 47 dagattracties geïnventariseerd. In vergelijking met 2016 zien we in 2017 een voorzichtige positieve trend naar een gezonder aanbod.
  • Samen als Taskforce zetten zich de leden volop in om het aanbod gezond en duurzaam te vergroten. Tijdens de bijeenkomsten inspireren ze en leren ze van elkaar.
  • Om de impact van het initiatief te vergroten, hebben wij op 13 september 2018 het congres Gezond Uit bij de Apenheul georganiseerd. Sprekers als staatssecretaris Paul Blokhuis (Ministerie van VWS) hebben het initiatief een warm hart toegedragen.

Lees meer op www.gezonduit.nl!

 

Meer weten?