Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Duurzaamheid voor iedereen

HEMA

HEMA is een van oudsher Nederlandse retailer die door haar producten en diensten het dagelijks leven leuker en gemakkelijker wil maken. Vandaag de dag zijn er HEMA-filialen te vinden in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Spanje, Oostenrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

De uitdaging

HEMA wil als retailer met zo’n 32.000 eigen producten iedereen toegang geven tot duurzame producten voor een goede prijs. Dat is ‘echt HEMA’. Wij hielpen HEMA bij het bepalen van de focus voor het duurzaamheidsbeleid én rapporteerden over de jaarlijkse voortgang.

Onze aanpak

Om het duurzaamheidsbeleid vorm te geven, ondersteunden wij HEMA bij het uitvoeren van een materialiteitsanalyse en het aangaan van de dialoog met stakeholders. Ook ontwikkelden wij twee duurzaamheidsverslagen (in 2015 en 2016). In de vormgeving en tone-of-voice sloten we aan bij de unieke uitstraling die HEMA zo eigen maakt. In 2017 ondersteunden we HEMA bij het rapporteren volgens de nieuwste GRI Standards.

De impact

HEMA zet de klant altijd op 1 en wil jaarlijks haar voortgang met klanten delen. Een toegankelijk verslag helpt daarbij. We denken mee over het geven van de juiste informatie, en hoe HEMA dat op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier kan presenteren. Zo stond in 2015 het perspectief van de klant centraal en gaven we in 2016 de lezer een kijkje in de waardeketen van 3 herkenbare HEMA-producten.

 


Bekijk hier het MVO-verslag (2016) dat wij maakten voor HEMA.

Meer weten?

Bel +31 6 23 54 04 85 of
Stuur Loes Keetels een e-mail.